друкувати


Школам України дадуть фінансову самостійність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-02 11:49:55
Кабінет Міністрів має намір розширити фінансову самостійність шкіл з 1 січня 2010 року. Про це сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді з директорами шкіл.

Прем'єр відзначила, що уряд мав намір ввести відповідні норми з 1 жовтня, проте для того, щоб краще забезпечити перехід до впровадження таких змін, було вирішено вводити їх з 2010 року. "Ми однозначно переходимо на те, що школа буде господарюючим суб'єктом", - додала Юлія Тимошенко, повідомляє Освітній портал.

Зокрема, вона відзначила, що в школах буде введена окрема посада бухгалтера, який займатиметься фінансовою діяльністю. Крім того, кожна школа матиме свій розрахунковий рахунок і буде сама вирішувати, як їй поводитися з добродійними внесками, які на нього будуть надходити.

Разом з цим Міністерству освіти і науки доручено встановити чіткий диференційований норматив по фінансовому забезпеченню на одного учня.

Нагадаємо, в серпні Юлія Тимошенко висловила задоволення підготовкою шкіл до 2009/2010 навчального року і пообіцяла змінити підхід до фінансування шкіл в 2010 році.

Обговорити на форумі