друкувати


В.Ющенко дав спокій Конституції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-01 04:20:47
Президент України Віктор Ющенко вважає, що зміни в Конституцію не будуть внесені до президентських виборів. "Очевидно, до виборів зміни в Конституцію не будуть внесені", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

У той же час, Ющенко підкреслив, що питання і не ставилося про зміну Основного закону до 17 січня 2010. "Ставилося питання по-іншому: до виборів кожна політична сила або кожен лідер, який має претензії на лідерство цієї нації, повинен заявити, сформувати свою доктрину, якщо ти хочеш розвивати свою країну", - пояснив Президент, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко також підкреслив, що якщо нація програє публічну дискусію про внесення змін до Конституції і вона не буде доведена до фіналу, то "ця нація втратить перспективу свого майбутнього, перспективу демократичного майбутнього".

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Ющенко направив свій варіант змін до Конституції у Верховну Раду, але парламентарії так і не розглянули його. Тому він підписав указ про винесення на всенародне обговорення проекту закону "Про внесення змін до Конституції України".

У тексті указу наголошується, що всенародне обговорення повинно бути завершено до 1 грудня 2009 року. Національному інституту стратегічних досліджень доручається до 15 грудня підготувати за результатами всенародного обговорення узагальнені пропозиції до законопроекту.

Президентські вибори в Україні повинні пройти 17 січня 2010 року, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі