друкувати


Івано-франківська делегація відвідала Бібліотеку Конгресу США

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-30 03:05:45
29 вересня в Україну із США повернулась івано-франківська делегація, яка відвідала Сполучені Штати за програмою "Відкритий Світ", фінансованою Конгресом США.

Делегація у складі шести громадських лідерів, що були відібрані Благодійною Громадською Культурологічною Фундацією "Цинамоновий Хрущ", з 17 до 27 вересня 2009 року відвідала столицю США Вашингтон та місто Арлінгтон, з яким в Івано-Франківська налагоджуються побратимські стосунки, повідомляє прес-служба Благодійної Громадської Культурологічної Фундації "Цинамоновий Хрущ".

Під час перебування делегації у м.Вашингтоні у Європейському залі Бібліотеки Конгресу США відбулась презентація відомого українського письменника, одного з чільних представників "Станіславського феномену", члена Правління "Цинамонового Хруща" Володимира Єшкілєва.

Володимир Єшкілєв презентував два своїх останніх романи: "Втеча майстра Пінзеля" і "Богиня і консультант". На презентації були присутні представники української діаспори у Вашингтоні, зокрема письменник Олесь Бережний, президент Українсько-американської професійної асоціації Андрій Бігун, знана активістка українського руху в США Христина Соневицька. Під час презентації Єшкілєв познайомив присутніх з творчістю і біографією скульптора Іоганна Георга Пінзеля (1710-1761), який творив в західноукраїнських землях в середині 18 століття, і який став персонажем роману українського письменника.

Слухачі задали письменникові багато питань. Не обійшлося й без маленьких "відкриттів". Зокрема виявилося, що у Бібліотеці Конгресу серед українських видань є книга, автором якої на обкладинці зазначено Єшкілєва, але останній ніколи її не писав. Це стало сюрпризом як для працівників Бібліотеки і для самого автора, й засвідчило те, що і на Україні з’явилися "схеми" паразитування на іменах відомих авторів. Присутніх студентів зацікавило вміння письменника знаходити метафізичну складову у побутових речах. Володимир Єшкілєв зізнався, що деякі літературні сюжети прийшли до нього завдяки містичним практикам. Саме це, на його думку, допомагає йому "вживатися" у побут і реалії тих епох, де діють персонажі його романів.

В кінці презентації Володимир Єшкілєв передав представникові Бібліотеки Юрію Добржанському свої книги, а також альбом, присвячений творчості Пінзеля.

Обговорити на форумі