друкувати


Профорієнтація: А завтра ти — студент?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-29 05:07:17
Нема ще місяця, як розпочався новий навчальний рік. Проте, він особливо важливий для майбутніх випускників. Адже їм доведеться за декілька місяців вирішувати свою долю, визначатися зі своєю професією, Щоб полегшити їм профорієнтаційний вибір, міськрайонний центр зайнятості провів нещодавно День відкритих дверей у Коршівському ПТУ №32.

Радо зустріло училище школярів-дев’ятикласників шкіл сіл Раківчик, Коршів, Лісний Хлібичин, Лісна Слобідка, Ліски, Черемхів, Жукотин. У фойє головного корпусу розгорнули виставку осінніх плодів, де студенти ПТУ представляли вигадливо оформлені композиції. На другому поверсі у фойє, перед актовим залом — виставка-продаж кулінарних виробів студентів (на знімку). Можна було не лише споглядати, а й, придбавши, поласувати...

Заступник директора центру зайнятості Марта Вінтоник розповіла школярикам про роботу центру, адже цілком ймовірно, що згодом комусь із них доведеться скористатися його послугами. Наразі ж їм пропонують ознайомитися з Коршівським училищем. Про нього розповіли заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Косович, викладачі Михайло Марусяк і Любов Гультайчук.

Училище цьогоріч відзначатиме своє 55-річчя, бо хоч у Коршеві воно базується з 1959 року, та засновано 1955-го в Калуші. Тепер це — сучасний комплекс зі світлими просторими кабінетами, лабораторіями, комп’ютерним комплексом, навчально-виробничими базами, великими актовим (де, власне, і відбувався захід) і спортивним залом. Після 9-ти і 11-ти класів тут навчають таких робітничих професій: кухаря, кондитера, офіціанта, тракториста-машиніста сільгоспвиробництва, слюсаря з ремонту автомобілів, водія автотранспортних засобів (категорії "В" і "С"). Учні училища забезпечуються гуртожитком, їм виплачують стипендію, можуть харчуватися в їдальні, а також для них є широкий вибір гуртків спортивних і художньої самодіяльності.

Свої здобутки на теренах мистецтва студенти і продемонстрували гостям. Виконували популярні українські пісні, танці народні та модернові.

Опісля заступник директора з навчально-виробничого навчання училища Оксана Іваночко запропонувала школярикам екскурсії лабораторіями та виробничими базами, взяти участь в оцінці конкурсу "Плоди осені" і молодіжну дискотеку.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі