друкувати


Медовий місяць — назавжди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-25 12:47:45
У перший рік існування шлюб перевіряється на життєздатність. Будьте уважні і не припускайтесь помилок.

Помилка №1. Щастя негайно і побільше! Дівчина, яка вийшла заміж і дуже кохає свого чоловіка, завжди чекає цілковитого взаєморозуміння. Коли минає перше захоплення, може виявитися, що його немає. Не поспішайте дратуватися і шкодувати про своє заміжжя. Сімейні стосунки вирощують, як гарне дерево, — підливаючи, турбуючись і формуючи густу крону. Запитайте в себе: "Заради чого ми разом?".

Одна моя знайома, яка два роки тому вийшла заміж, розповідає, що в момент сварки зі своїм чоловіком вона зупиняє себе і йде ставити чайник. А поки заварюється чай, думає: "Я кохаю його понад усе на світі. І хочу, щоб мої майбутні діти були подібні на нього!". Всі претензії відразу зникають. Пам’ятайте: ваш коханий — найкращий, якби це було не так, то ви б його не вибрали своїм чоловіком!

Помилка №2. Пробачаю все! Часто молоді дружини після весілля починають пробачати все своєму чоловіку, аби тільки його не втратити. До весілля ваш обранець так вишукано розкидав по квартирі свій одяг і так чарівно витрачав всю зарплату на гірськолижне спорядження. Тепер вам такі вчинки чоловіка не приносять задоволення, але ви упокорюєтесь, вважаючи це правильною тактикою ідеальної дружини. Не варто мовчки терпіти те, що вам не подобається. Все одно в якийсь момент ви зірветесь. Не виключено, що ваш коханий навіть не підозрює, наскільки вас дратує розкиданий по квартирі одяг, неприбраний посуд чи пом’ятий і незакритий тюбик зубної пасти...

З його поганими звичками треба боротися, при цьому залишаючись люблячою дружиною. Скажіть йому коректно, що він робить не так. Він обов’язково постарається виправитись, адже він вас кохає і не хоче засмучувати. А ви, своєю чергою, винагороджуйте кожен правильний крок коханого.

Помилка №3. Будь зі мною завжди. Кожна жінка чекає на поклоніння. Саме так все було до весілля — квіти, цукерки, м’які іграшки та інші милі дрібнички. Правда? Він телефонував щопівгодини і мчав через все місто, отримавши від вас SMS: "Я скучила". А тепер у нього з’явилися футбол зі співробітниками щосереди і похід на більярд з друзями щосуботи. Без дружин! Крім того, він постійно комусь допомагає: відвозить родичів на дачу, ремонтує з другом його автомобіль.

Не вимагайте, щоб він завжди був поруч. Ваш чоловік готовий допомогти іншим і він має інтерес до життя. А це означає, що: з ним вам не буде нудно; його друзі, якщо треба, допоможуть вам;

у вас є можливість зайнятися собою чи просто поговорити і зустрітися з подругами, поки він зайнятий своїми справами... Ловіть момент!

Пам’ятайте! Не кажіть своєму чоловікові нічого поганого про його батьків. Невинний жарт, сказаний вами на адресу батьків чоловіка, може його образити. Навіть невинна фраза: "Ти весь в свого батька!" — може залишити неприємні відчуття, ніби ви відгороджуєте його від родини, оцінюєте її членів. Але одночасно вимагайте, щоб і до ваших батьків та родичів чоловік ставився з повагою.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі