друкувати


Батькам першокласника: Хочу-можу-буду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-25 12:12:34
Згідно з різними дослідженнями дітей, у яких є страх перед навчанням, серед першокласників щонайменше 15 відсотків. Як допомогти їм, щоб замість страху у них з’явилася зацікавленість?

Буває, що перший період шкільного життя для дитини — зовсім непривабливий, тому батьки повинні пояснити, навіть переконати її в тому, що навчатися — цікаво, але водночас не передозувати свої вимоги до ще несформованої особистості. Батьки мусять відмовитися від задуму зробити зі свого школяра відмінника. Звичайно, мріяти й прагнути цього потрібно, а не ціною психічного та фізичного здоров’я першокласника. Ліпше зосередити увагу на тому, як створити всі умови для подальшого кращого його розвитку.

Якщо дитина неохайно пише, не може всидіти на уроці чи не запам’ятовує, що відбувалося на заняттях, не потрібно накидатися на неї з докорами та лайками. Усі невдачі школяра батькам варто сприймати як свої недоліки у вихованні і починати працювати і над своїми помилками, і над помилками дитини.

... Хочу-можу-буду, — ось вектор, у якому має проводитися виховання школяра. Тільки за умови, якщо в юній свідомості закладуть це, можна говорити про нормальний розвиток майбутньої успішності, впевненої у собі особистості. Головне — підготувати дитину до життя, — радять психологи.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі