друкувати


Податкова: Як зібрати з бізнесменів більше грошей? Придумали…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-23 04:38:32
Кабінет міністрів має намір в ході сьогоднішнього засідання затвердити пакет документів, які посилюють податковий тиск. Відповідно до проекту постанови "Про деякі питання адміністрування податку на прибуток", збиток, отриманий підприємством при купівлі акцій компаній і подальшому продажі їхнього майна, не можна буде враховувати у валових витратах.

Відповідно, повинен зрости валовий прибуток та сплата 25% податку з неї. Крім того, страхові компанії будуть позбавлені права зменшувати оподатковуваний дохід на суму перестрахування. Зараз страхові компанії платять 3% з валових премій, але в разі перестрахування податок сплачує страхова компанії, яка бере на себе страхові ризики.

Нова схема - це подвійне оподаткування, впевнена член Ради підприємців при Кабміні Тетяна Зацерковна. Якщо компанії не врахують ці новації при подачі звітності з податку на прибуток за дев'ять місяців 2009 року, то Державна податкова адміністрація протягом місяця з моменту отримання звіту проведе їхню документальну перевірку.

Відзначимо, що на 2010 рік Мінфін запланував різко скоротити суми відшкодування ПДВ - на 15,66 мільярда гривень. У Мінфіні виступають проти пропозицій, розроблених ДПАУ, і рекомендували уряду не приймати їх, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі