друкувати


Для Секретаріату Президента є важливим почути позицію місцевих громад

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-23 03:01:37
Представники Секретаріату Президента України продовжують здійснювати робочі поїздки по регіонах України, головною метою яких є обговорення з місцевими громадами пропозицій Глави держави щодо конституційних змін.

"Це є основний привід наших поїздок", - сказала Глава Секретаріату Президента України Віра Ульянченко, відповідаючи сьогодні в Нью-Йорку на запитання українських журналістів. Вона додала, що представники Секретаріату також мають на меті ознайомитися з поточною ситуацією в регіонах, нагальними проблемами громадян, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

"Ми хочемо почути думки громадян, донести позицію Президента, повідомити, чому Глава держави вийшов з такими пропозиціями", - сказала Глава Секретаріату.

За її словами, сьогодні для керівництва Секретаріату є важливим почути позицію місцевих громад стосовно бюджетного процесу - адже сьогодні місцева влада як ніхто інший зацікавлена в хорошій послідовній законодавчій роботі парламенту та професійній діяльності уряду.

В.Ульянченко наголосила, що важливою складовою спілкування з місцевою владою є донесення реальної ситуації з формуванням державного бюджету на 2010 рік. "Нам би хотілося, щоб сільські голови, голови ОДА, прості громадяни зрозуміли, що відбувається навколо бюджетного процесу", - сказала вона.

"Ми говоримо про необхідність в нинішніх умовах нестабільності, непрофесійності, некомпетентності головам ОДА намагатися сконцентрувати зусилля всієї команди виконавчої гілки влади, призначеної Президентом - і закінчити рік, попрацювати з усіма можливими урядовими структурами з формування не популістського, а реального бюджету, не допустити невиплат зарплат, пенсій. Ми спонукаємо голів ОДА своєю командою утримувати стабільність у регіонах", - сказала Глава Секретаріату Президента.

Обговорити на форумі