друкувати


Події у ВР - сценарій двох політичних сил

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-23 02:51:25
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що нинішні події у Верховній Раді здійснюються за спланованим сценарієм двох політичних сил. Про це він заявив сьогодні в Нью-Йорку, відповідаючи на запитання українських журналістів.

"Це явище спроектоване, задумане і відбувається за окремим сценарієм. Дві політичні сили – БЮТ перш за все – політичні сили, що створили так звану парламентську більшість, якої не існує, несуть пряму відповідальність перед країною за зірвані бюджетний та законотворчий процес", - сказав В.Ющенко, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

"Ми є заручниками ситуації, коли між двома політичними силами найбільш важливі для нації рішення приймаються за кулісами", - констатував Глава держави.

Президент висловив переконання, що політичні сили, які сьогодні грають провідну роль в організації роботи ВР, не здатні організувати її динамічну та ефективну діяльність - і насамперед через свою незацікавленість у цьому. "Домінує не пріоритет, не національне начало. Домінує одне – як сьогодні вони могли б знайти форму і гарантії того, як в тому числі і через зміни до Конституції поділити країну на двох", - сказав він. "Сьогодні ними ставиться одне завдання – як до влади привести двох людей, які будуть "дерибанити" країну, а не дбати про розвиток країни", - вважає Президент.

За словами В.Ющенка, у разі реалізації такого сценарію, країна стала б свідком "великого братерського союзу, який би забрав і демократію, і свободу вибору в Україні". "Такого роду процеси можуть коштувати нам нашої незалежності. Якщо ми втратимо демократичні здобутки, ми втратимо суверенітет", - наголосив він.

На переконання Президента, нині виборці, які дали мандат зазначеним політичним силам, фактично "ошукані". "Те, що відбувається сьогодні в парламенті, - це вина всіх, хто дав можливість, аби до Верховної Ради прийшли ті люди, які не дбають про національні пріоритети... а дбають про своє працевлаштування", - відзначив він.

Обговорити на форумі