друкувати


Плануємо сім’ю: Крик новонародженого

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-22 04:53:08
Школа природного планування сім’ї: гармонія у подружжі, відповідальне батьківство. Тіло — храм духу твого. Уквітчай його квітами знань.

Народження дитини... Як можна описати почуття, коли весь світ схиляється над немовлям, яке налаштовується на перший подих? Коли в його очі після довгого шляху засвітило яскраве світло пологової зали?

Крик новонародженого — декларація приходу у цей прекрасний світ. Перший вдих, перше єднання з руками акушерів, які ніжно й бережно підхоплюють немовля, щоб передати цей діамант родині... Вибух енергії огортає все пологове відділення. Опісля відбувається щось потаємне між мамою і немовлям, коли перші краплини грудного молока скрашують йому складні хвилини приходу у цей світ. А його багато-багато, воно тепленьке-тепленьке і неможливо перервати насолоду...

Все починається прекрасно. Люблячі батьки, любляча родина. Але не всім дітям поталанило з’явитися на світ, де його чекають. У житті буває по-різному.

Молода сім’я, щастя прийшло у дім з первістком. Навіть не відчуваються недоспані ночі, вага дитини, яка підростає на руках і яка вже не лежить спокійно на ліжечку, а починає пересуватись по всіх куточках і вивчати всі предмети — якщо не на смак, то на стійкість на злам. І тоді виникає у сім’ї дилема: як відкласти наступну вагітність, щоб хоч трішечки підріс первісток? Як не позбавити двох закоханих сердець яскравості кохання — і в той же час не завагітніти?

Кожен шукає свій шлях. Подруга порадила одне. В журналах прочитала інше. Лікар-гінеколог розказав про багато можливих варіантів, однак рішення прийняти складно. Хочеться, щоб і в душі був спокій, і на організм нешкідливо.

Людство постійно освоює грані науки. Вчить фізику, географію, філософію, комп’ютерну науку й ін. Та тільки власний організм кожного часто залишається невивченим, в тіні.

Чому одні жінки народжують, а в інших буває непліддя?

Чому виникають фіброміоми матки, кісти яйників?

Чому пухлини молочних залоз стають проблемою номер один у світі?

Де першопричина багатьох складностей і як їм запобігти?

Все, здавалося б, так просто. Є ти, є душа і є твоє фізичне тіло — храм духа твого. Віднесись до себе з повагою, з розумінням. Прислухайся до тонкощів свого організму і ти багато пізнаєш. На базі приватного медичного кабінету лікаря-гінеколога Галини Фурман, що знаходиться в м.Коломиї, вул.Січових стрільців, 33/37, започатковано школу природного планування сім’ї "Пізнай себе", яка допоможе тобі в цьому. Школа розпочинає роботу 28 вересня цього року.

Натуральні методи планування родини ґрунтуються на пізнанні гармонії людської природи, гармонії шлюбу, родинних стосунків. Це методи, які не шкодять здоров’ю жінки, не потребують матеріальних витрат, вносять гармонію у подружні стосунки, підтримують довіру і любов, роблять батьківство відповідальним.

Заняття проводяться в групах та індивідуально. Ведеться підготовка консультантів, які зможуть створювати свої групи і бути постійно ближче до жінок. Запрошуються психологи, вчителі християнської етики і всі бажаючі.

Детальніше про школу – в інтерв’ю з Галиною ФУРМАН:

— Які мотиви створення такої школи?
— Це, передусім, — допоможе жінкам розібратися в особливостях свого організму, оволодіти знаннями природного планування сім’ї. В основі є вивчення багатофакторного методу подвійного контролю, розробленого Інститутом фертильності при Королівській клініці акушерства і гінекології в Бірмінгемі (Англія).

— Скільки занять потрібно, щоб освоїти ці знання?
— Базовий курс — шість занять.

— Невже за шість уроків можливо вивчити все про свій організм?
— Звичайно, неможливо. Тому в школі даються базові знання, як відслідковувати себе помісячно, а надалі проводяться індивідуальні заняття через 3—6 місяців за бажанням жінки. Набуті жінками знання залишаються актуальними протягом усього життя!

— Який вік "студентів" у школі?
— Мені подобається слово студент. Це стан душі людини, яка прагне до освоєння нового, незнаного. Все залежить від поставленого завдання. Якщо дівчині 16—20 років і вона незаміжня, але в менструальному циклі є збої, то відвідування школи допоможе розібратись у своєму організмі, і доки відбувається дозрівання репродуктивної системи, дасть можливість допомогти відрегулювати менструальний цикл. Для подружніх пар, які хочуть оволодіти природним плануванням сім’ї, пропонується навчальна та консультативна допомога гармонії подружнього життя.

— Скільки жінок може навчатись у групі одночасно?
— Не більше восьми. Кожній жінці треба виділити час і допомогти розібратись у всій інформації. А надалі все вирішується індивідуально. Видається також додаткова допоміжна література, яка стає настільною книгою здоров’я.

— Не хочеться думати, що жінки зовсім не дбають про своє здоров’я?
— Думають і то багато... Відмічаючи в своєму календарику дні менструації, тільки одне мають на думці: щоби не завагітніти. І навіть не підозрюють, скільки глибшої інформації може розповісти запис у маленькому списаному календарі! На закінчення хочеться заспівати перефразовану українську пісню:

Цвіте терен, цвіте терен, листя опадає,
Хто в коханні все пізнає, той горя не знає...

— Скажіть, будь ласка, як можна записатися у школу "Пізнай себе"?
— Попередній запис — по телефону 809636333989, заняття проводиться щоденно, з 15.30 до 17.00, крім суботи і неділі.

— Успіху Вам, Галино Михайлівно, і Вашій школі!

Автор: О.КРАВЧЕНКО, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі