друкувати


ПР краще зараз вирішити конфлікти, ніж під час президентської кампанії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-18 04:52:03
Верхівка ПР певною мірою сама інспірувала конфліктну ситуацію в Криму для того, щоб освіжити обличчя партії в даному регіоні, припускає політолог Володимир Цибулько (на фото), повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

За його словами, в кримській організації Партії регіонів сьогодні спостерігається інерція провалювання, що дає можливість іншим партіям відбирати у ПР голоси.

"Регіонали задумуються і над черговим витком розподілу майна в Криму. Проблема в тому, що однопартійцям доводиться боротись за майно в рамках одного електорату. Тому якщо "Блок Януковича" і кримська Партія регіонів не знайдуть в поведінці єдину домінанту, конфлікт стане набагато серйознішим", - відзначає політолог.

Він зауважує, що загострення конкуренції могло б відбутись і під час президентської кампанії, тому краще вирішити цей конфлікт саме зараз. "Таким чином ПР має можливість убезпечення себе від скандалів у в ході виборчої кампанії. А конфліктну ситуацію можна пояснити, як оздоровлення партії. Все залежить від пропагандистських можливостей, а пропагандистські можливості у ПР цілком пристойні. Виборцям навпаки подобається, коли в партію приходять нові обличчя. І якщо регіонали гарно зіграють в цю ротацію, вони можуть навпаки здобути. В той час, як БЮТ може увійти в виборчу кампанію із багажем внутрішніх сперечок, які проявлять себе в самий невдалий момент", - пояснює Цибулько.

Обговорити на форумі