друкувати


І себе показати і на Закарпаття подивитися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-18 12:12:07
Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій облдержадміністрації презентувало туристичний потенціал Івано-Франківщини на VIII Міжнародній виставці-ярмарку "Тур’євроцентр – Закарпаття 2009", яка відбулася в Ужгороді на території спорткомплексу "Юність".

У виставкових заходах також взяли участь представники Черкаської, Тернопільської, Львівської, Одеської, Рівненської, Чернівецької областей, райони Закарпатської області, зокрема, Берегівщина, Виноградівщина, Іршавщина, Мукачівщина, Рахівщина, Свалявщина, Хустщина, а також закордонні гості зі Словачиини, Угорщини, Румунії , повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Насичена програма передбачала презентацію сільського зеленого туризму, майстер-класи з приготування народних страв, вишивки, різьбу по дереву, проведення міжнародної конференції "Туризм без кордонів, екологія і мандри", а також семінару "Україна – країна замків та фортець".

Представники Івано-Франківської облдержадміністрації взяли участь у роботі семінару, який проходив у рамках святкування Днів Європейської Спадщини в Україні у 2009 р. за ініціативи та організаційної підтримки Міністерства культури і туризму України. Головною метою зустрічі стало обговорення нагальних проблем збереження та консервації історико-культурної спадщини України.

Під час семінару закарпатські колеги презентували концепцію "Збереження і використання історичних замків і замкових комплексів Закарпаття" у рамках проекту "Створення передумов для розвитку туристичної інфраструктури прикордонних територій на базі замкових комплексів", який у свою чергу виконувався у рамках Програми добросусідства Польща-Білорусь-Україна за фінансової підтримки ЄС, Асоціацією розвитку малого і середнього бізнесу та інновацій "Ужгород-ХХІ вік". Концепція передбачає розроблення шляхів та способів взаємовигідного співробітництва влади, бізнесу, громадськості та організацій замкової інфраструктури на засадах партнерства у питаннях збереження, пристосування і використання історичних замків і замкових комплексів Закарпаття.

Вже сьогодні залучення коштів приватних інвесторів успішно реалізується в Ужгородському замку, а також у замку "Сент-Міклош" (у селищі Чинадієво Мукачівського району Закарпатської області), який взяв у довгострокову оренду підприємець Й.Бартош. У свою чергу львів’яни поділились досвідом використання інвестиційних коштів для збереження замкової архітектури на основі концесійних угод.

Згодом для представників регіональних управлінь з питань туризму і курортів та засобів масової інформації відбувся прес-тур з метою ознайомлення з туристичною інфраструктурою Закарпатської області. Гості мали змогу побачити розвиток придорожньої інфраструктури у рамках підготовки до Євро 2012, санаторно-курортних закладів області, особливості провадження сільського зеленого туризму на Закарпатті.

Обговорити на форумі