друкувати


В Яремче обговорили розвиток зеленого туризму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-14 01:55:59
11 вересня 2009 року в Яремче відбувся семінар з питань категоризації садиб сільського зеленого туризму. Подія зібрала фахівців у сфері зеленого туризму, представників місцевої та обласної влади, підприємців, а також представників пошуков-рятувального пункту та МНС.

Від імені міської влади учасників семінару привітав заступник Яремчанського міського голови Ігор Гладиш, який також виступив з доповіддю на тему "Стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму на території Яремчанської міської ради", повідомляє Яремче.org.

Про нормативно-правову базу сільського зеленого туризму, організація послуг та існуючу систему категоризації садиб розповів Павло Горішевський, голова Івано-Франківської обласної організації Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

Обласну державну адміністрацію в Яремче представляла Наталія Близнюк, начальник відділу розвитку туристичної індустрії головного управління з питань туризму, євроінтегорації, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації. Вона розповіла про стан розвитку галузі в області та плани на найближче майбутнє.

Також велику увагу було приділено гарантуванню безпеки туристів, що приїздять на відпочинок до садиб. Володимир Шкромида, спеціаліст управління з питань наглядово-профілактичної діяльності головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій в івано-Франківській області зробив доповідь щодо протипожежної безпеки в закладах, а начальник Яремчанського гірського пошуково-рятувального пункту Василь Ліхацький - щодо безпеки туристів під час перебування в горах.

Також цікаву промову представив Богдан Пернак, заступник голови правління ГО Асоціація виробників органічної продукції "Чиста флора". Його доповідь мала назву "Стан і перспективи впровадження екологічного землеробства на Прикарпатті і його взаємозв’язок з сільським зеленим туризмом".

Семінар відбувався в Екотуристичному візит-центрі Карпатського національного природного парку.

Обговорити на форумі