друкувати


Патріарх Кирило: Росія зупинить гріх ядерною зброєю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-12 09:54:00
Патріарх Кирило пояснив, навіщо Росії ядерна зброя. І каже, що доки люди будуть грішити, РФ роззброюватися не буде. Це - "зброя стримування". Патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що ядерна зброя є чинником стримування і необхідністю до того часу, доки не зникне гріх.

Про це він розповів молодим людям, що зібралися у Нагірному палаці спорту в Нижньому Новгороді.

"Сьогодні та зброя, яка розробляється в Сарові, є чинником стримування. Ми повинні прагнути до миру без зброї, але, щоб це прагнення не зруйнувало, зокрема, нашу країну, щоб ми мали можливість залишатися суверенною державою", - сказав предстоятель РПЦ.

За словами патріарха, церква виступає за мир без зброї. Але оскільки "причина війни - це гріх, зло у серці людини", світ без зброї може забезпечити лише "боротьба з гріхом і оновлення морального почуття". Доки ж гріх існує, його необхідно стримувати, зокрема, й наявними методами, зазначив Кирило.

Глава РПЦ зазначив, що локальні воєнні дії ніколи не припинялися, незважаючи на розвинену систему міжнародних відносин. Зараз, наголосив він, "мало не країни стираються з карти Європи, зокрема, у результаті використання сили".

Він також зазначив, що створення федерального ядерного центру в Сарові, де була Саровська пустеля, "під покровом преподобного Серафима Саровського" було Божим промислом, що перетворював погані людські діяння (закриття обителі за радянських часів) на благо.

"Жахливим було закриття монастиря... Але промислом Божим в обителі преподобного Серафима наша країна отримала зброю стримування, що запобігло третій світовій війні зі згубними наслідками", - переконаний патріарх Кирило.

Зазначимо, у палаці спорту патріарха Кирила слухали близько шести тисяч осіб, зокрема, інваліди по слуху, для яких був організований сурдопереклад, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі