друкувати


Перспективи футболу Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-10 02:44:30
В українському футболі відбулась серйозна подія: введено в дію футбольний стадіон "Донбас-арена". Новозбудований стадіон в Донецьку не має собі рівних не тільки в Україні, а й, мабуть, в усьому світі. Спостерігаючи телетрансляцію урочистого відкриття "Донбас-арени", хотілося й самому ще більше долучитися до справ футбольних — бодай на сільському чи районному рівні. Адже без малого не буває великого, а успіхи загальнодержавні неможливі без, нехай і маленьких, але позитивних досягнень у кожному селі, кожній оселі, кожній українській родині.

З цього приводу радіємо за успіхи футбольних команд у селах і селищах нашого району. Особливої подяки заслуговує Анатолій Далибожик, який за два роки сформував конкурентноздатну на обласному рівні футбольну команду в Підгайчиках. Копітка праця дає плоди. З початку другого кола "Княгинин" ще не втратив жодного очка і має вагомі шанси отримати один з трьох комплектів нагород обласного чемпіонату.

— Не так важливі призові місця, — ділиться враженнями голова районної ради Дмитро Неміш, який є палким прихильником "Княгинина", — головне — бачити змістовну гру футболістів нашого району.

— Чи не тому в перерві між першим і другим колами у Підгайчиках з’явилися місцеві футболісти, а декілька івано-франківців покинули команду?
— У цьому плані знаходять порозуміння президент клубу Анатолій Далибожик і новопризначений тренер команди Орест Дорош. Мені видається, що було б доцільно в нашому районі мати дві сильні футбольні команди. Одна грала б у першій, а інша — в другій лігах чемпіонату області. Саме ці дві команди збирали б найкращих футболістів з Коломиї, сіл і селищ району, а районна і міська влади допомагали б командам, у тому числі й фінансово.

— За таких умов можна й поборотися за чемпіонські нагороди?
— А головне — буде перспектива для розвитку футболу на Коломийщині і популярна гра даруватиме радість і задоволення вболівальникам.

— Таким чином, відродиться футбол і в Коломиї?
— Звичайно. Матчі за участю найсильнішої команди могли б відбуватися і на стадіоні "Юність". Переконаний, що ми знайдемо порозуміння з міською владою.

Оптимізм голови районної ради вселяє надію і віру в те, що самобутні команди з Підгайчик, Гвіздця, П’ядик, Жукотина, Верхнього Вербіжа, Матеєвців стануть основою для становлення футболу Коломийщини на більш якісному й організованому рівні.

Автор: Василь БУДЖАК, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі