друкувати


Івано-Франківськ оминув весільний бум?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-10 11:18:52
В Україні вже стало звичкою і навіть традицією приурочувати важливі події в житті: реєстрацію шлюбу, купівлю будинку чи квартири, початок нової справи до так званих магічних чисел (07.07.07 чи 08.08.08). А вчора якраз і був такий день. У даті 9 вересня 2009-го збіглося аж три дев’ятки. Кажуть, що такі збіги, які щороку повторюються перші 12 літ нового століття, спонукають насамперед до весільних бумів. Чи справді це так?

У київських відділеннях РАЦС учора був справжній весільний ажіотаж. Лише в центральному цього дня подали заяви на реєстрацію шлюбу 62 пари, що вдвоє більше, ніж зазвичай. У столиці 9 вересня одружилося втроє більше пар, аніж інших днів, повідомляє Галичина.

У відділі реєстрації актів цивільного стану Івано-Франківського міського управління юстиції це звичайний робочий день, без ажіотажу. Невже наші земляки не забобонні? "У нас кожний день магічний, а ця дата — звичайна. 9 вересня було 13 реєстрацій, лише на одну більше, аніж 8-го. Єдине, коли багато пар не хочуть реєструвати шлюб, — це 11 вересня, на Головосіки, кажуть, погана прикмета. Магічності чисел більше приділяють уваги в районних ВРАЦС, там менше пар, тому вони подекуди переносять свій шлюб на якесь особливе число. А у нас як починається "весільний бум" у вівторок, так і триває до суботи", — каже начальник відділу реєстрації актів цивільного шлюбу Марта Ільницька.

Біля Івано-Франківського відділення РАЦС зустріла знайомих, які вирішили узаконити свої стосунки саме цього дня. Запитую чому? "9-те — моє улюблене число, коли я дізналася, що цього року буде аж три дев’ятки одразу зраділа, бо знала, що вже визначилися з датою весілля. Думаю, завдяки цьому наше сімейне життя буде щасливим і особливим, як цей день", — каже наречена Юля.

А ось нумерологи стверджують протилежне. Дев’ятка — цифра, що символізує завершення, а тут три дев’ятки одразу. Дехто бачить у цьому перевернуте число диявола. Тому цього дня не рекомендують одружуватися та укладати різноманітні угоди. Краще вже дочекатись 10.10.10 або 11.11.11. Якщо вистачить терпіння...

А від себе додам, що наймагічнішим почуттям є кохання, тому, обираючи дату весілля, потрібно керуватися саме ним, а не збігом чисел. Втім, для забобонних скажу, що скоро буде ще одне магічне число — 20.09.2009

Обговорити на форумі