друкувати


"Сеньйор Помідор" не боїться кризи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-08 05:38:05
Бо тут переконані: кризи бояться ті, хто не вміє працювати і боїться труднощів. Бо, починаючи власну справу, треба бути готовим до тимчасових випробувань, до того, що і попит може впасти, і клієнт може втратити інтерес.

Вести бізнес – це як кермувати кораблем у штормовому морі. І коли коломиянка Уляна Томахова почала втілювати свою ідею про створення у місті справжньої піцерії, вона довго вивчала подібний досвід у інших містах України, враховувала усі нюанси – від внутрішнього дизайну закладу до вигляду меню. Бралось до уваги усе, що в кінцевому результаті знайде відгук серед відвідувачів і зробить їх постійними клієнтами закладу. Протягом трьох місяців перед відкриттям піцерії, коли вже було завезено усе основне обладнання, тут смажили, випікали, змішували, - словом, випробовували на собі різні варіанти тіста, рецепти, коктейлі. Новий 2005 рік зустріли великою дружною родиною тут-таки, у приміщенні. А на старий Новий рік чотири роки тому цей об’єкт серйозного сімейного бізнесу відчинив гостинно двері для коломиян і гостей нашого міста.

Тут одразу взяли курс на високоякісне обслуговування клієнтів. Правило номер один: ніколи не використовувати дешеві продукти як можливість побільше заробити. Отож якщо порівняти середні ціни на ту ж таки піцу, то у "Сеньйорі Помідорі" вони вищі, ніж де інде. Але тут можна бути спокійним за те, яке м'ясо чи сир поклали в улюблену страву. Бо уся сировина сертифікована і якісна, а корж для піци печуть не на воді, а на молоці "Ласуня". Усі продукти в піцерію доставляються прямими поставками, гарантовано свіжі і доброякісні. Тут готують не тільки піцу, - до речі, її можна протягом 20 днів замовляти іншу, саме 20 видів цього смачного продукту вам запропонують у "Сеньйорі Помідорі". Заклад не розчарує найбільших гурманів. Можна смачно і ситно пообідати, в меню – і бульйон, і солянка, і стейки, смажені ковбаски, і млинці з різною начинкою, і салати на всякий смак. Щодо спиртного – не зважаючи на те, що торгівля алкоголем приносить значно більш прибутки, у пі церії вирішили пропонувати клієнтам тільки пиво. Бо формат кафе, яке задумане не тільки як об’єкт сімейного бізнесу, але й як сімейне кафе, - не дозволяє опускати планку. Крім цього, тут заборонено було курити навіть ще до прийняття останнього закону. Мабуть, саме тому піцерія справді стала улюбленим місцем відпочинку для сімей з дітьми. Маленьким клієнтам тут радо приготують спеціальну солодку піцу, увімкнуть веселі мультики, ще й кульку повітряну подарують на свято. Тут уже звикли до напливу відвідувачів з дітьми у вихідні, на 1 вересня, в інші свята. А святкувати разом з "Сеньйором Помідором" дні народження уже стало традицією для багатьох маленьких коломиян.

Ще одна "фішка" закладу, яку мали, мабуть, нагоду оцінити багато коломиян, гостей міста і мешканців приміських сіл, - доставка піци клієнту додому. Тепер ця процедура здійснюється безкоштовно, протягом 40-50 хвилин після прийому замовлення. Зручно і вигідно, бо поласувати гарячою піцою можна в домашній обстановці, в компанії гостей. Машина виїздить на замовлення з десятої ранку до десятої вечора.

Не втомлюються тут вигадувати різні цікаві акції, які завжди приваблюють клієнтів. Ось лиш недавно завершилась літня, коли на додачу до піци клієнт отримував ще й пиво. Постійним клієнтам у піцерії – особлива увага. Їм дарують фірмові презенти на свята, вітають, роблять знижки – гарна цивілізована практика стосунків "клієнт-послуга". Ось і тепер задумали щось новеньке, але поки що не хочуть відкривати усіх секретів.

Сказати, що у "Сеньйорі Помідорі" тісто випікають у справжній італійській пічці, використовують для напоїв справжні італійські сиропи, і тільки тут готують піцу з ананасами – це не сказати нічого. Треба прийти і спробувати все самому. Видно, не випадково закордонні гості Коломиї узяли собі за звичку харчуватись саме тут. А вони, як відомо, знаються у кулінарії і віддають перевагу високоякісному сервісу й смачній кухні. Більше нічого не скажу. Приходьте, замовляйте, приводьте друзів – не розчаруєтесь.



Автор: Магда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі