друкувати


Батьки тепер можуть слідкувати за успішністю дітей через Інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-08 05:24:53
В Коломийській гімназії імені Михайла Грушевського нещодавно введено систему "Класний журнал", за допомогою якої батьки можуть відслідковувати наскільки успішним є їх чадо. Діти від такого нововведення не в захваті.

Розробником такої системи є вчитель інформатики та фізики Валерій Кольцюк, який більше 20 років працює з дітьми. З комп’ютером пан Валерій на "ти". З Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з’явилася велика цікавість до комп’ютерів, збирав їх сам та навчився програмувати. Ці знання та безмежне бажання спростити роботу вчителям і підштовхнули Валерія Дмитровича на реалізацію ідеї створення он-лайн журналу успішності.

У вільний від роботи час, а це було лише вночі, працював вчитель над розробкою бази даних протягом кількох років. Йому допомагали слушними доповненнями та уточненнями змісту "Класного журналу" і адміністрація школи, і деякі вчителі.

Валерій Кольцюк детально розповів та показав як працює система. Вона розміщена на сайті гімназії. Кожна дитина має всій код, під яким вона чи її батьки можуть зайти і подивитися поточні оцінки. Ніхто сторонній не може переглядати успішність школяра, тому що, за переконаннями розробника "Класного журналу", це – приватна інформація і відкрито її оприлюднювати було б неправильно. На даний час у віртуальний журнал вносять оцінки лише троє вчителів, які викладають історію, математику та сам Валерій Дмитрович. Решта вчителів трохи побоюються мати справу з комп’ютером.

Ця система допоможе батькам бути в курсі всіх оцінок та за що вони були отримані, тому що вчитель може писати коментар. Класний керівник також може контролювати успішність дітей, а при зведенні звітності вже не треба буде довго сидіти з калькулятором і підраховувати середній бал – "Класний журнал" про все дбає сам. Крім того, батьки дуже часто турбують вчителів та відволікають від проведення уроків, а ця система дасть можливість через Інтернет слідкувати за навчальними досягненнями дітей. Вчитель каже, що роботи ще є достатньо над "Класним журналом", адже там можливості в доповненні різноманітними опціями для зручності користування практично безмежні, але єдине чого бракує – це часу. Планує Валерій Дмитрович підключати до програмістської роботи своїх учнів, щоб здобували перший досвід.

В майбутньому Валерій Кольцюк сподівається, що його системою будуть користуватися в усіх школах Коломиї і не тільки. Паперовий журнал все рівно буде вестися, адже це – офіційний документ. Віртуальний журнал буде просто його доповненням. Буде можливість відмовитися від щоденників, тому що вони в старших класах не ефективні, вирвані сторінки нікого вже давно не дивують. Зовсім скоро в кожному кабінеті шкіл на вчительському столі стоятиме комп’ютер, під’єднаний до глобальної мережі, відразу ж і виставлятимуться оцінки. Поки що ще є над чим попрацювати, але головне, що відомий напрямок руху.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі