друкувати


Президенти України та Польщі відзначають важливість теми історичного примирення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-08 10:08:52
Президенти України та Польщі відзначають важливість теми історичного примирення українського та польського народів для подальшого ефективного розвитку партнерських відносин України та Польщі. Про це вони сказали сьогодні журналістам у Варшаві після завершення українсько-польських переговорів у розширеному складі.

Президент України, зокрема, відзначив, що незважаючи на непросту спільну історію, яку мають наші країни, було прийнято рішення дотримуватися історичної правди та розглядати спільне минуле як таке, що має працювати на розбудову майбутніх дружніх взаємин. "Там, де були сторінки, які потребують шани, глибокого укліну, взаємних вибачень – обидві сильні сторони повинні це зробити. Я і Президент Качинський робимо все, щоб така політика була єдиною домінантною у наших відносинах", – заявив В.Ющенко, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

Зі свого боку, Л.Качинський також підтвердив, що тема історичного примирення є однією із важливих складових українсько-польської співпраці. Він підкреслив, що це питання ще буде обговорюватися у ході Державного візиту до Польщі Президента України, а також пізніше на рівні відповідних установ двох країн.

Обговорити на форумі