друкувати


Коли вогонь – не лише друг…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-07 11:57:55
З давніх-давен вогонь був другом людини, даючи їй тепло та затишок. Водночас він не вибачав легковажного та байдужого ставлення до себе, жорстоко караючи усіх довкола. Часи ідуть, все у світі змінюється. Ми навчилися приборкувати стихії або хоча б мінімалізувати наші втрати у боротьбі з нею.

Та кількість пожеж, зареєстрованих від початку року на Івано-Франківщині – а їх більше семисот – переконливо свідчить про одне: хоча причини пожеж різні, наслідки завжди однакові - знищене чи понівечене майно, нажите людською працею, і, що найстрашніше – втрачені людські життя. Випадки пожеж, травмування та загибелі людей на них і далі продовжують мати місце на території нашої області. З початку цього року пожежами завдано матеріальних збитків на суму більше 6 мільйонів гривень. Як свідчить статистика, в основному пожежі виникають в житловому секторі: горять помешкання, господарські споруди. В непоодиноких випадках їх причиною є і несправність чи неправильне влаштування електропроводки. Тільки з початку поточного року в області з цієї причини зареєстровано більше двох сотень пожеж. Маленька іскра здатна спричинити пожежу, причому не лише у спорудах, але й у авто. Лише за 8 місяців поточного року саме вогонь пошкодив більше півсотні одиниць автотранспорту. Чимало пожеж на приватних обійстях виникає і

з вини дітей. З початку цього року на Прикарпатті саме через пустощі дітей із сірниками виникло більше двох десятків пожеж. На щастя, обійшлося без жертв.

Як зазначають фахівці МНС, з року в рік домінуючою причиною виникнення пожеж є банальна необережність громадян у поводженні із вогнем. Від початку цього року це призвело до більш, як трьох сотень вогневих випадків. Саме необережність із вогнем осіб без постійного місця проживання, як зазначають фахівці МНС, стала причиною пожежі, що днями виникла в підвальному приміщенні однієї із багатоповерхівок по вулиці Вовчинецькій в обласному центрі. Спочатку люди намагалися з’ясувати причини такого задимлення самостійно, однак, зрозумівши, що власними силами біді не зарадити, зателефонували до рятувальників. Бійці МНС були на місці події уже за три хвилини. Вони виявили джерело загорання та одразу ж ліквідували його. На щастя, ніхто з людей не постраждав, повідомляє МНС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі