друкувати


Готуємо сани влітку, або Тенденції розвитку регіону "Буковель"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-02 04:47:05
Останні два роки "Буковель" здобув статус найбільшого курорту в Європі, завдяки стрімкому зростанню, яке і до сьогодні ні на день не припиняється. Про всі новинки та перспективи для Коломия ВЕБ Порталу розповів керівник служби бронювання готелів регіону "Буковель", Андрій Шилін.

Передбачається збільшення попиту на послуги регіону Буковель в зимовий сезон. Це відкриває райдужні перспективи перед мешканцями Карпат. "Буковель" вийшов на якісно новий, вищий рівень. Цей регіон весь час самовдосконалюється та завойовує все більше уваги туристів. Він збільшує свою інфраструктуру. Зокрема, до таких кроків відноситься добудова ще трьох підйомників. Загальна кількість їх вже зросте до шістнадцяти, а разом з тим, зросте і потужність всього курорту загалом. Для більшої зручності для відпочиваючих ведеться добудова двох автостоянок по дві тисячі місць кожна. Це значно прискорить заїзд та розташування транспорту біля схилів для гірськолижників. Крім того, для зручності ще будується нова дорога до "Буковелю", яка буде заходити з с. Яблуниця. Вона буде більш ширшою, що збільшить її пропускну здатність. Розбудовується харчора інфраструктура, яка цього року досягне 20 точок, де можна буде смачно поновити сили. Ці заклади будуть розраховані на різні смаки та на різний гаманець.

При такому активному зростанню збільшується і внутрішня конкуренція, що підвищує якість обслуговування. Також збільшується здорова конкуренція в готельному бізнесі, тому що щороку кількість їх росте на 20-30%. Цього року кількість місць в Яремчансьму регіоні сягне 50 000 місць. Це є досить серйозні показники і зараз вже ведеться робота над тим, щоб донести до споживачів інформацію про готовність регіону гостинно прийняти людей, які прагнуть активного та якісного відпочинку. Всі ланки цього процесу та складові частини туристичного продукту гірськолижного відпочинку в Карпатах готові до прийому великої кількості людей.

На радість всіх збільшиться довжина зимового сезону, що являється важливим показником. Раніше він тривав з початку листопада до початку травня і складав п’ять місяців. Цього року довозиться спеціальне обладнання – снігові пушки, яких на курорті вже понад 600. Сніг можна буде штучно створювати при будь-якій температурі. Завдяки цьому можна буде ще раніше розпочинати катання на лижах та закінчувати сезон пізніше. Ще однією приємною новиною є те, що ціни на наступний рік приємно всіх здивують і залишаться на рівні минулого року. Вже сьогодні можна подумати про всій відпочинок взимку і подарувати собі та близьким білосніжну казку.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі