друкувати


Покутські джерела" – над Дністром музики грали…(фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-02 03:17:13
Недарма Городенківщину називають окрасою Покуття і саме тому, в цей чудовий край, прибули творчі делегації, учасники святкового концерту, поважні гості з Тлумацького, Тисменицького, Коломийського, Снятинського, Городенківського районів, Ратнівського району Рівненської області, Бжеського повіту Польщі та професійні артисти, зірки української естради – гурт "Мандри", брати Приймаки, Олег Скрипка, дует "Писанка"… В перший день, в суботу, почалися фестивальні дійства з презентації книг під назвою "Королівство української книги" у Районному будинку культури, богатирські ігри "Покутські забави" на міському стадіоні "Колос", презентація документального фільму "Городенківщина – краса Покуття"…

З святкових Богослужінь за покутський український рід в церквах міста і району розпочався в неділю другий день фестивалю. А Владика УГКЦ Микола Сімкайло і Владика УПЦ КП Іван Бойчук провели святкові Богослужіння в Храмі Успення Пресвятої Богородиці у м.Городенка.

На офіційному відкритті свята голова облдержадміністрації Микола Палійчук наголосив, що:"патріотичний дух покутян, невмируща пам’ять про героїв-земляків , які в усі часи боролися за незалежність і волю України, єдність духовенства краю та усієї громади Покуття є відповіддю на звернення Президента Російської Федерації Дмитра Медвєдєва на початку серпня в ЗМІ".

В цей день було відкрито етнографічний музей "Покуття", статус якого, згодом переросте в регіональний. Сільські громади Городенківщини в колоритних народних костюмах господарів наметів, барвистих вишиванках, витворами мистецтва і чудовими смачними покутськими стравами і напитками, сердечно запрошували відвідати "Городенківську гостину".

А на святково прибраній сцені центрального майдану міста, весь день проходив великий святковий концерт за участю хорових колективів, оркестрів, ансамблів, окремих виконавців.

Закінчилося свято вечором – церемонією передачі фестивального вогню делегації Тлумацького району, гала-концертом та святковим феєрверком.







Автор: Микола СОЛОНЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі