друкувати


Рейтинг: Найбагатші діти Росії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-31 04:36:46
Російський журнал "Фінанс" опублікував традиційний рейтинг найбагатших спадкоємців Росії. Цього року в рейтингу – 54 дитя. Це в два рази менше, ніж в минулому році – в 2008-м в списку фігурували 112 дітей із загальним капіталом 450 млрд. У 2009-м загальний стан багатющих нащадків Росії зменшився до 107 млрд – унаслідок кризи.

Рейтинг багатющих спадкоємців Росії визначався таким чином: За основу журнал Фінанс бере щорічний рейтинг російських мільярдерів, що також складається видання, а розмір умовного кожного дитяти обчислюється шляхом ділення капіталу батька на число дітей.

На першому місці в списку – 19-річний Юсуф Алекперов, єдине дитя співвласника Лукойлу Вагита Алікперова. Алекперов-младший вже знаходився на першій строчці рейтингу два роки тому, в 2007, але в минулому році був відсунутий з лідируючої позиції Петром і Мариною Деріпаськой, дітьми Олега Деріпаськи, власника холдингу Базовий елемент.

Проте цього року неважливі справи батька відсунули Деріпасок на 12 позицій вниз – на 12-е і 134-е місце, а Алекперов молодший знов запанував на вершині списку з умовним станом в 7,6 млрд.

Друге, третє, четверте, п'яте і шосте місця окуповані дітьми Романа Абрамовича – Ганною, Аркадієм, Софьей, Аріной і Іллею. Умовний стан кожного з них – 2,78 млрд (13,9 млрд Романа Абрамовича, поділених на п'ять). Проте вже наступного року діти Абрамовича можуть опуститися в рейтингу, якщо стан їх батька зменшиться або залишиться тим самим із-за народження брата або сестри – в середині серпня ЗМІ повідомили, що подруга російського мільярдера Дарина Жукова знаходиться приблизно на шостому місяці вагітності.

Позиції з сьомою по дев'яту в списку займають троє дітей Володимира Лісина, чия підлога і імена і рік народження ретельно ховаються батьками. У рейтингу Фінанса кожен з них фігурує просто як "дитя Владіміра Лісина" - все з умовним станом в 2,57 млрд.

Замикають десятку багатющих спадкоємців Росії Гульнара Керімова 1990 років народження, старша дочка Сулеймана Керімова, власника фонду Nafta Nafta Moskva. Умовний стан Керімової – 2,5 млрд. На 11 і 12 місці рейтингу – її молодший брат і сестра, що володіють тим же умовним стан.

Як відзначає журнал Фінанс, в рейтингу 2009 років немає сестер Лужкових – дочок мера Москви Юрія Лужкова і Олени Батуріной. Як відзначає Фінанс, Батуріна Втратило Вибули з гри сестри Лужкови: мама-будівельник Олена Батуріна, втратило 6 з 7 млрд, тому на кожну з дочок доводиться по 500 млн. умовного стану.

Нагадаємо, рейтинг найдорожчих брендів світу від компанії Millward Brown очолила торговельна марка Google, вартість якої становить 100 мільярдів доларів – на 16% більше, ніж минулого року.

Друге місце посів Microsoft - 76,2 мільярда доларів, що вище минулорічного показника на 8%. Трійку лідерів замикає бренд Coca-Cola, який оцінили у 67,6 мільярдів доларів.

Серед інших найцінніших брендів до списку Millward Brown потрапили IBM (66,6 млрд доларів), Apple (66,1 млрд доларів), Vodafone (53,7 млрд доларів), Nokia (35,1 млрд доларів), Blackberry (27,4 млрд доларів), HP (26,7 млрд доларів), SAP (23,6 млрд доларів), Intel (22,8 млрд доларів) та Oracle (21,4 млрд доларів), повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі