друкувати


Українські автовласники переходять на газ та спирт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-27 05:50:38
Через значне подорожчання бензину українські водії шукають нові способи зекономити. Бензин скоро перейде позначку у 8 гривень. Тому водії переводять своїх "залізних коней" на інші харчі.

Перша альтернатива – блакитне паливо. Автомобілі відтепер багато хто вважає за краще заправляти пропаном. Утім, для цього треба добряче модернізувати його паливну систему. Вартість газової установки останнього, 4-го покоління, починається від 6 тисяч гривень.

Власники газових майстерень спростовують міф, що газоване авто повільніше. Та розповідають, що багаті починають заощаджувати першими. 90% клієнтів приїздять на машинах від 30-ти тисяч доларів.

У ДАІ кажуть, що на газі їздить вже третина українських машин. Окрім усього іншого, газове паливо – більш екологічне чисте та має октанове число значно вище ніж у 98-го бензину.

Зареєструвати газову машину коштує, як і бензинову. Залежно від обсягу двигуна. Треба тільки взяти у майстерні сертифікат і виписку, яким газом тепер живиться ваше авто.

Деякі умільці заливають у автомобіль навіть не газ, а чистий спирт. Літр спирту коштує до 3-х гривень. Та й переробляти авто майже не треба. Витрати - як і на газі, відсотків на 10-15 більше, ніж бензину, але спирт удвічі безпечніший, гірше випаровується, холодний не горить. Машина залюбки п'є коктейль із бензином, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі