друкувати


The Times: Висланий дипломат регулярно роздавав сотні тисяч доларів проросійським організаціям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-21 03:22:26
Один з недавно висланих російських дипломатів роздавав приблизно по 100 тисяч доларів на місяць проросійським організаціям в Україні. Про це пише британська газета The Times.

Видання також повідомляє, що другий з висланих дипломатів намагався підкупити і найняти представників місцевих органів влади в якості інформаторів.

В кінці липня Київ оголосив про висилку з країни радника посольства РФ Володимира Лисенка та генконсула РФ в Одесі Олександра Грачова, заявивши, що вони займалися "недипломатичною діяльністю".

У відповідь Москва запропонувала Києву достроково завершити місію генконсула України в Санкт-Петербурзі та одного з радників посольства України в Москві. Пізніше МЗС України скасував рішення про висилку генерального консула РФ в Одесі Грачова до "дзеркальної відповіді" Росії щодо генерального консула України в Санкт-Петербурзі Наталії Прокопович.

За інформацією Служби безпеки України, вона має достатньо доказів незаконної діяльності висланого з України радника-посланника посольства РФ Лисенка, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі