друкувати


Rzeczpospolita : Це – кінець анонімності в Інтернеті?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-21 03:18:39
Чи це – кінець анонімності в Інтернеті? – запитує щоденник "Rzeczpospolita". 14 мільйонів поляків, які користуються всесвітньою мережею, не можуть спати спокійно. Поліція, Центральне Антикорупційне Бюро та Агентство Внутрішньої Безпеки хочуть мати право стежити за їхніми діями.

Газета пояснює, що поліція і спецслужби хочуть, аби інтернетні портали збирали дані про інтернавтів на потреби ймовірних слідств. Служби мали б до цих даних доступ цілодобово, без відома власників інтернетних вітрин, але за їхній рахунок.

"Rzeczpospolita" помістила коментар Губерта Саліка: Є такі події в історії народів, які викликають такий страх, що люди готові віддати частину своєї свободи в ім’я безпеки. Так було вісім років тому після терористичного замаху в Нью-Йорку, потім – у Мадриді і Лондоні. Та коли буря вщухає і минає страх, люди хочуть, щоб їм повернули свободу.

У Польщі, як видно, не треба побоювання, що трапляться терористичні напади, аби оправдати необхідність контролю дій громадян – пише коментатор. Вистачить само бажання здобути інформацію про те, чим вони займаються і про що думають. Але звідси вже тільки крок до оцінки правильності їхніх поглядів – перестерігає автор у щоденнику "Rzeczpospolita".

Економічний додаток газети "Rzeczpospolita" відзначає, що підприємці не хочуть зберігати даних для органів правосуддя. Інтернетна галузь вважає, що це було б дорого і в такому випадку фірми будуть змушені до еміграції , повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі