друкувати


В Росії вважають, що в них "кишка тонка" воювати з Україною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-19 03:28:20
Російський опозиційний політик Борис Нємцов вважає, що звернення президента Росії Дмитра Мєдвєдєва до президента України Віктора Ющенка "доволі дивне" за формою. Він стверджує, що Кремль влаштував масштабну антиукраїнську піар-кампанію.

"Президенти прагнуть відкриті листи не писати. Їх пишуть письменники, поети, правозахисники, опозиціонери, діячі науки і культури, щоб привернути увагу до проблем. За неписаними, існуючими у світі правилами, президенти користуються іншими інструментами. Тим більше, вони не використовують відео-блоги. Адже це якісь дитячі іграшки! Ні, я не проти відео-блогів, і сам там є. Але одна справа Нємцов – один з лідерів опозиції, інша справа – президент країни", - підкреслив російський політик.

Нємцов стверджує, що єдиною метою резонансної заяви Мєдвєдєва є масштабний піар, причому розрахований як на українську аудиторію, так і на російську.

"Він (Мєдвєдєв), мабуть, думає, що може сильно впливати на українську аудиторію і налаштувати її проти Ющенка, але він глибоко помиляється. На мій погляд, таке грубе звернення навіть до нелюбимого президента сусідньої держави тільки додає очок останньому у власній країні, хоча популярність Ющенка й близька до плінтуса. Мабуть, Мєдвєдєв його таємний піар-радник на громадських засадах", - сказав політик.

На думку Нємцова, Мєдвєдєв і Ющенко повинні були не листи один одному писати, а домовитися про зустріч, на якій обговорити всі проблеми, що існують між країнами.

Він також наголосив, що війни між Україною і Росією не буде. "Не тому що стримує велика любов, а тому що Путін і Мєдвєдєв дуже слабкі, вони нічого не можуть, навіть не змогли розібратися з Грузією. А Україна, все-таки, величезна країна – у них кишка тонка", - пояснив політик.

За його словами, Путін і Мєдвєдєв добре знають "стан збройних сил, як падають літаки, як не ходять кораблі, як не спускаються на воду підводні човни, про дідівщину – тобто все". "Звичайно, з Грузією у військовому плані вони якось впоралися, але Україна – це зовсім інший випадок. Тому ви не бійтеся, війни не буде, адже для них це – політична смерть. Ні Європа, ні Америка, ніхто цього "не проковтне", а це означає міжнародну ізоляцію", - підкреслив Нємцов.

Нагадаємо, Дмитро Мєдвєдєв звинуватив Віктора Ющенка в антиросійській політиці, спрямованій на відхід від принципів дружби та співробітництва з РФ.

Крім того, російський президент висловив переконання в тому, що за нинішнього керівництва України поліпшення її відносин з РФ не відбудеться.

У своїй відповіді Ющенко висловив занепокоєння позицією російського колеги та закликав його до конструктивного діалогу. У свою чергу, прем'єр Тимошенко наголосила, що питання свого внутрішнього життя Україна має вирішувати самостійно , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі