друкувати


Івано-Франківськ: Ю.Соловей відкриває вже 3 дитмайданчик

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-17 05:23:03
За ініціативи Юрія Солов’я у нашому місті триває реалізація соціального проекту "Івано-Франківськ - для дітей".

Проект передбачає роботу по розвитку інфраструктури передусім прибудинкових територій, шкіл та садочків для забезпечення повноцінного дитячого дозвілля.

За словами лідера Громадського Форуму проблема з недостатньою кількістю та поганим станом дитячих майданчиків є надзвичайно болючою для нашого міста: "Багато хто з нас виріс на дитячому майданчику. Адже раніше багатоквартирні будинки проектувалися тільки за умови, що поруч буде збудована зона відпочинку - як для дорослих, так і для дітей. Доглядати за площадками мала міська влада та, власне, мешканці. Утім, ці майданчики за останні десятиліття були майже повністю зруйновані - гойдалки заіржавіли, їх здали у металобрухт, пісок давно не завозився, а на деяких територіях для ігор навіть побудували нові будинки, хоча це і не дозволяється законодавством. Саме тому Громадський Форум розпочав роботу по покращенню інфраструктури і вже встановив три дитячі майданчики". - заявив Юрій Соловей.

Отож, на звернення мешканців міста було встановлено дитячі майданчики за адресами вул. Симоненка 16, Карпатська 10, Миколайчика 17/в.

Важливо, що й самі жителі мікрорайону проявили неабияку громадську свідомість і також активно долучилися до роботи по встановленню майданчика. Одні мешканці допомогли з робітничим реманентом, інші - безпосередньо допомагали активістам організації встановлювати качелі, гойдалки, дитячі драбинки і т.п.

Загалом, мешканці будинків поблизу яких встановлювали майданчик надзвичайно позитивно сприйняли цей проект. "Це дуже добре, що нарешті і в нашому дворі щось зробили для дітей. Бо всі ж забули про малечу. Раніше ми з онучкою ходили в сусідній двір, тепер же і у нашому дворі є майданчик". - сказала мешканка мікрорайону, пенсіонерка Лідія Білоусова.

Ініціатори проекту сподіваються, що новостворені майданчики стануть улюбленими місцями для сімейного дозвілля, адже завдяки програмі Громадського Форуму діти отримають можливість гратися та розвивати свої фізичні здібності, а батьки матимуть затишні місця для відпочинку.

Варто відзначити, що одним встановленням дитячих майданчиків проект не обмежується, адже організація також активно допомагає івано-франківським школам та дитячим садочкам, які потребують покращення інфраструктури. Так, у загальноосвітній школі №10 силами активістів Громадського Форуму, спільно з батьками учнів, у одному з класів було замінено старі дерев’яні вікна на сучасні склопакети. У дитячому садочку №19 "Троянда" було встановлено спортивне обладнання на дитячих майданчиках. Подібну роботу громадська організація планує проводити і в майбутньому.

У той же час лідер Юрій Соловей висловив своє переконання в тому, що в нашому місті разом з новобудовами обов’язково повинні з’являтися і дитячі майданчики у відповідній кількості. Також, на його думку в Івано-Франківську має бути розроблений чіткий механізм збереження дитячої інфраструктури, проте, і Громада міста теж повинна слідкувати за станом дитячих майданчиків.

Обговорити на форумі