друкувати


Коломия: Мозаїка "веселих клаптиків"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-17 01:36:21
Якщо взяти кілька використаних пляшок, дріт, бісер, кольоровий папір, фарби, додати фантазію, дружбу, бажання зробити щось та-а-а-аке, щоб здивувати не тільки товаришів і батьків, а, напевне, увесь світ, то це будуть мистецькі гуртки, що діють при Коломийському молодіжному центрі.

На столах акуратними рядами стоять різнокольорові шедеври, пляшки з бісеру, обмотані нитками, соломою. І все оте настільки майстерно зроблено. "Тут нам ніколи нічого не нав’язують , - каже Мирослава Біль, одна з її учениць, - ми приходимо, і кожен робить, хто що хоче: хто ляпає кольорові клякси на папері, хто щось там викручує з дротиків, хтось ліпить клапті тканини на цупкий картон. Потім ми всі разом дивимося на роботу кожного, придумуємо її назву. А ще кожен з нас може висловити свою думку про те, що він побачив у роботі товариша". Дивлячись на роботи вихованців, люди вражені, хоча зараз таке абстрактне мистецтво доволі популярне. Діти з нічого роблять красу, ставлять картинки та скульптурки у себе в кімнатах

Ще в одній майстерні "Веселі клаптики" також переконані, що з маленьких шматочків скла, дроту, використаних тюбиків від помади і т ін можна зробити іграшки, картини, прикраси. Є тут і намисто із звичайнісінької ізоленти та картини з червоними маками... із цукеркових обгорток".

Уже не один раз до Молодіжного центру зверталися люди, щоб купити роботи учнів художніх гуртків. Проте зараз ніхто нічого не продає. Щоправда кілька років тому маленькі майстрині таки віддавали свої робот за гроші, але тільки для того, аби закупити матеріали для менших учасників гуртків.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі