друкувати


Реакція молодих прикарпатців на звернення глави Росії (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-15 11:35:46
Під таким гаслом вчора в Івано-Франківську відбувся молодіжний флеш-моб. Таким чином молоді прикарпатці першими в Україні після Президента Віктора Ющенка продемонстрували свою реакцію на нещодавнє відкрите звернення глави Росії Дмітрія Медвєдєва.

"Він міг таке говорити або тільки в п'яному стані, або свідомо маніпулював громадянами Росії та України та брехав їм", – каже молодий депутат Івано-Франківської обласної ради. Руслан Марцінків. Як доказ своїх слів він продемонстрував спеціально випущений "альбом" з підбіркою ілюстрацій та світлин. На його сторінках зображено багато історичних подій та фактів зовнішньої політики Росії щодо України та сусідніх держав, зокрема Грузії. Світлини продемонстровані таким чином, що цитати з виступу Медвєдєва спростовують зображення, які вказують на абсолютно протилежні дії північного хижака

"На слова Президента РФ про прагнення Росії бути "прогнозованим та комфортним партнером для своїх сусідів" ми розмістили світлини про участь російських "миротворчих" військ у Придністров’ї, Чечні, Грузії, а також показали мешканці Болгарії, які цієї зими потерпали від холоду, тому що Росія відключила газ, – каже пан Марцинків. – Отож про яку прогнозованість та послідовність може йти мова. Росія – це порохова діжка, яка залежить від волі Путіна й Медвєдєва".

Про "братські відносини" з українським народом нагадували ілюстрації Конотопської битви, портрет імператриці Катерини ІІ, ЯКА зруйнувала Запорізьку Січ та запровадила кріпацтво. Були тут також особливо трагічні сторінки "спільної" історії вже ХХ століття: світлини розкопок масових розстрілів у Дем’яновому Лазі та масових виселень українців.

Знайшли своє місце в "альбомі" й фото присвячені діям Чорноморського флоту РФ у Криму, зокрема захоплені ними українські маяки, незаконне перевезення українською територією російських крилатих ракет, протести севастопольців проти будівельного шахрайства керівництва флоту сусідньої держави. Не забули молоді люди і про відверте спотворення "спільної" історії. Як згадка про це – у підбірці розміщені фотодокументи про пакт Молотова-Рібентропа, спільного німецько-радянського параду в Бресті у вересні 1939 року, діяльності УПА.

На завершення прикарпатці продемонстрували можливу причину таких висловлювань керівника російської держави. Ймовірно, Медвєдєв не завжди тверезий, а "нові часи", про які говорить Президент Росії пов’язані з очікуванням виборів в Україні та перемогою на них одного з кандидатів, що декларують лояльність до імперського режиму сусідньої країни.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі