друкувати


Експерти обіцяють бензин по 8 гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-14 03:56:54
За останні тижні бензин на заправках подорожчав на 10 відсотків. А до кінця місяця ціна 95-го може сягнути позначки 8 гривень, кажуть експерти. Подорожчання пального, як завжди, пояснюють зростанням світової ціни на нафту.

Однак якби поставки чорного золота в Україну були диверсифіковані, принаймні каспійською нафтою, регулювати вартість нафтопродуктів на ринку було б легше і швидше, кажуть спеціалісти. Адже наразі 80 відсотків сирої нафти ми імпортуємо з Росії.

Диверсифікація поставок нафти вплине на вартість пального, адже з більшою кількістю джерел поставок регулювати ринок буде легше, вважає представник Президента із міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Коли сьогодні виникають питання, чому раптом нелогічно змінюються (ціни), я не кажу, чи підвищуються, чи падають, змінюється ціна на нафтопродукти і включаються державні чинники у такий трошки кострубатий спосіб, щоб врегулювати цю ситуацію", - заявив він.

"Воно не завжди спрацьовує. Не так, принаймні з запізненням, як спрацьовує у Польщі, Словаччині", - підкреслює він, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі