друкувати


До Луквиці на пластунські польоти (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-13 02:42:28
У всеукраїнському пластунському таборі "Чота крилатих", що у селі Луквиця на Богородчанщині, діти з різних куточків держави не тільки оздоровлюються, а й навчаються... літати.

Пластуни давно облюбували цю територію і розмістили свій великий табір. Під дбайливим керівництвом директора бази табору Степана Красілича, який, до речі, також в минулому здійснив не один виліт, у Луквиці розвивається досить рідкісна для прикарпатських районів вид відпочинку: мотодельтапарапланеризм.

"Ми стараємося зробити все для наших дітей, адже за ними майбутнє держави, – розповідає патріотично налаштований пан Красілич. – Тут пластуни вивчають основи аеродинаміки і парапланеризму, історію української авіації та будову й конструкцію літальних апаратів щодня тут відбуваються кількагодинні інструктажі з техніки польотів та приземлення. Згодом під наглядом професійних парапланеристів, кожен учасник "Чоти крилатих" має змогу підняти у повітря пароплан. Усього для польоту кожної групи виділено близько 50 льотних годин. Такому могли би позаздрити й професійні пілоти".

Потрапити у летунський табір можуть тільки кращі з кращих пластунів в Україні. Вони проходять спеціальний відбір, отож щоразу у Луквицю прибуває група, що складається з не більше 30 таборувальників. За словами пана Красілича, "Чота крилатих" має можливість розмістити велику кількість таборовиків та проводити авіаційні, водні заняття, кількаденні мандрівки Карпатами. Отож в Луквиці вже традиційно проводяться районні та обласні етапи конкурсів краєзнавчих рефератів "Чорний Ліс".

Але можливості табору значно більші. Зараз на базі є штучно створені рибні озера, збудовано колибу та польову кухню. Незабаром будуть готові будиночки, в яких можуть розміщуватися пластуни та гості, яких тут ніколи не бракує. Слава про луквицький табір вже сягнула до Америки, Італії і Польщі. Приїздять з усієї України та закордону. Ось і на момент нашого перебування, до Луквиці завітали представники Кіровоградщини. Колишній льотчик з друзями були настільки вражені табором, що обов’язково присилатимуть сюди дітей знайомих та своїх доньок і синів.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Луквиця для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі