друкувати


Коломия – колиска ендуро України!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-11 06:50:02
Саме так охарактеризував наше місто напередодні третього етапу чемпіонату України з багатоденних мотоциклетних перегонів, або ендуро, головний суддя змагань Сергій Сарабай.

Колись у Коломиї проводились чемпіонати колишнього Союзу, чемпіонати України з цього захоплюючого виду спорту. Згодом, як і багато що, ендуро зникло зі спортивної карти Коломийщини. І лише завдяки ентузіазму та наполегливості директора Коломийського мотоклубу "Карпати" Михайла Попелюка на трасах нашого району і міста знову заревли мотоциклетні мотори.

Власне, з нагоди 18 річниці незалежності України 21-23 серпня на Коломийщині стартує третій етап Чемпіонату України з ендуро. Траса довжиною 70 кілометрів проляже через кілька сіл Коломийського району: Малий Ключів, Слободу, Сопів, Верхній Вербіж, Малий Ключів, Рунгури, Молодятин, Печеніжин і стане захопливим видовищем для мешканців і гостей нашого краю. До організації змагань залучено багато служб: медиків, правоохоронців, пожежних.

- Особливість ендуро в тому, щоби прийти до фінішу не першим, а з найменшою кількістю набраних штрафних балів, - розповідає Михайло Попелюк. – Штрафувати спортсменів можуть за порушення правил змагань, за спізнення на старт, за відхилення від траси, за неналежний стан мотоцикла та ін. На кожне коло відведено близько двох годин, але на визначених ділянках траси будуть облаштовані пункти контролю часу і контролю проходження траси. У суботу спортсмени долатимуть три кола, у неділю – два. Організатори чекають близько 80 учасників змагань з Криму, Вінниці, Чернівців, Львова, Тернополя, Стрия, Києва, Донецька, і, звичайно, з Коломиї. Урочисте відкриття змагань відбудеться на стадіоні у Верхньому Вербіжі – після святкового спільного старту від міської ратуші у центрі Коломиї. Програмою змагань передбачено також брифінги зі спортсменами, святковий концерт і незабутні враження для всіх, хто прийде в ці дні вболівати за мотоциклістів.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі