друкувати


Ю.Тимошенко: Рефінансування банків відбувалося "неосмислено"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-11 10:11:50
Прем'єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що ставка Національного банку України, по якій здійснювалося рефінансування комерційних банків, є абсолютно неадекватною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила на нараді в Полтавській області, присвяченій вирішенню питань аграрного сектора.

"У нас зовсім неадекватна ставка по рефінансуванню… Це жах просто – 16%", – сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

При цьому вона зазначила, що в інших країнах розмір ставки становить 0-2%.

Також прем'єр повідомила, що рефінансування банків відбувалося "неосмислено", і умови рефінансування визначалися чиновниками НБУ, а не економічною ситуацією.

У зв'язку з цим Ю.ТИМОШЕНКО висловила надію, що після перемоги на президентських виборах їй вдасться налагодити ситуацію в банківській сфері, оскільки саме Президент вносить кандидатуру на посаду голови НБУ.

"Якщо все буде добре з президентськими виборами, то кредити і кредитна політика і рефінансування мають бути докорінним чином змінені", – сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

"Сьогодні говорять: чому економіка України упала більше, ніж будь-яка інша економіка? Тому що нормальні країни дають або по 0% рефінансування, або по 1,5-2%. Ми – по 16%", – зазначила прем'єр-міністр.

Обговорити на форумі