друкувати


Кава й фото людей єднають

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-10 11:07:53
На вихідних до Івано-Франківська на запрошення яремчанського підприємця, та мандрівника Романа Мартиніва, який нещодавно створив громадську організацію "Карпати кличуть", прибули гості зі Львова. Вони — учасники мистецької формації при кав’ярні "Старі мури".

"Усіх нас, до 300 (!!!!) людей різного віку та професій об’єднує любов до кави та фото мистецтва, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу Тетяна Беренда, одна із гостей. –Ініціатором створення нашої групи стала фото художниця Ірина Бердаль-Шевчик. Власник кав’ярні Андрій Артим, до речі також фотограф, пішов на зустріч любителям робити світлини і надав приміщення свого закладу для виставок уже знаних і початкуючих митців. Останнім, до речі, це добра нагода показати свої роботи майстрам, послухати поради та вдосконалюватися надалі у фотомистецтві".

Кожні десять днів у "Старих мурах" відбуваються нові виставки. Тепер триває 15-а, ювілейна. "Кожен учасник подає по шість робіт. Обов’язкова умова — всі світлини повинні бути об’єднані тематично, - додає Людмила Мацко. - За результатами виставок уже створені невеличкі фотоальбоми, які, на переконання митців, незабаром стануть новим літописом фотомистецтва міста Лева.

Щоразу кожен автор робить презентацію та розповідає про свої фото, як, коли і чому вони були зроблені. Тішить, що на проведення виставок тут є навіть черга. Значить фотомистецтву жити". А під час і на завершення кожної презентації — запашна львівська кава, яка вже стала тут символом не тільки доброго смаку, але атрибутом сучасного фотомистецтва, що дає наснагу для творчості.

Гостям надзвичайно сподобався Івано-Франківськ і на прощання чарівні львівські пані сказали, що однією з наступних виставок у "Старих мурах" можуть фото з обласного центру Прикарпаття.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі