друкувати


Коломияни справно сплачують за компослуги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-05 04:47:55
Загалом по Україні відзначається відповідальніше ставлення людей до оплати за комунальні послуги. Рівень розрахунків за перше півріччя цього року становить 96,5 відсотка, - такі дані оприлюднив Державний комітет статистики України. І це за умов, коли нарахування за ці послуги у порівнянні з минулим роком, зросли більш як на 30 відсотків!

Чим пояснити такий несподіваний "сплеск свідомості" наших людей?

Мабуть, нарешті до більшості прийшло усвідомлення: не буде оплати, не буде й самих послуг. А спробуй тепер проживи, коли тобі відключать воду, світло, чи заблокують каналізацію! Сам був у ролі покараного за несвоєчасну сплату за використану електроенергію, довелося заплатити і борг, і штраф майже удвічі більший за сам борг. Тож добре знаю, що краще не легковажити і справно сплачувати за всі послуги.

Що ж кажуть цифри?

Управління статистики у місті Коломия свідчить, що впродовж червня цього року населення Коломийщини оплатило за комунальні послуги 756,1 тисячу гривень – а це 120,3% нарахованих за цей період сум. Що стосується заборгованості населення з оплати житлово-комунальних послуг, то вона суттєво зменшилась порівняно з попереднім місяцем, практично, на 34,3 відсотка (на 243,8 тис. грн). Середній термін заборгованості складає наразі 0,1 місяця.

Висновки напрошуються втішні – будемо справно сплачувати, можна буде ставити питання про якість наданих нам послуг.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі