друкувати


Новобуду в Коломиї бути!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-04 03:06:39
За останні 5 років Коломия почала набувати інакшого амплуа – сучасне місто з стильними гармонійними новобудовами. Змінює на краще обличчя нашого міста невтомний тандем енергійних людей – Тарас Яворський та Ігор Слюзар.

Після розпаду СРСР залишилися лише пам’ятки сірості та одноманітності архітектури того часу. У вільній Україні довгий час ніхто не наважувався будувати багатоквартирні житлові масиви, оскільки не було попиту. З початком нового тисячоліття вектори розвитку міста вказали на брак житла для людей і підприємливі люди заповнили цю нішу бізнесу. Маючи вже чималий досвід у веденні бізнесу та організаторській роботі, Тарас Яворський та Ігор Слюзар вирішили зайнятися чимось новим та незвіданим. Було багато труднощів, але ж головне задоволення від виконаної роботи! А ще вони є меценатами мотоциклетного спорту та очолюють обласну Федерацію мотоциклетного спорту. Зароблений важкою працею авторитет тепер допомагає багатьом зважуватися на інвестування коштів в нерухомість в Коломиї.

Цікавим є те, що ні пан Тарас, ні пан Ігор не мають будівельної освіти. Вона їм і не потрібна, тому що головним тут є ремесло все добре продумати та організувати процес, а професійні будівельники вже про все самі подбають. Прискіпливі державні інспектори все перевірять згідно з Держстандартом, тому нові будинки є останнім словом в проектуванні та інженерії. Крім того, ці будинки органічно вписуються в урбаністичний пейзаж та нагадують, що Коломия є древнім містом. До речі, їх в Коломиї вже налічується 12 і кожен є неповторним самобутнім, всі вони тішать око мешканців міста та власників квартир.

Одна будівля виростає в середньому за два роки. Одночасно ведуться роботи над кількома об’єктами. На будівельних майданчиках працює від 250 до 300 робітників. Крім того, всі будинки створюються з місцевих будматеріалів, що забезпечує економічний ріст в Коломиї.

Попри кризові явища девелоперська компанія не зупиняла роботи ні на день. Хоча деяку шкоду і приносила криза, але не більше, аніж затримку здачі об’єкту. Взагалі-то пан Ігор впевнений, що про кризу не варто взагалі говорити, тому що своїми розмовами лише її до себе знову і знову припрошуємо. В жовтні-листопаді працювати стало навіть легше, тому що працевлаштування чекали справжні будівельники-професіонали. Ще одним доказом непохитності житлового ринку є те, що ціни залишилися на одному рівні в гривневому еквіваленті. Завжди гарним заощадженням коштів було вкладення їх у нерухомість, так воно є зараз і буде надалі, тому тут все завжди досить-таки стабільно.

Зараз є унікальна можливість придбати трикімнатну квартиру за акційною ціною – 2800 грн за кв.м. Таких квартир є дві і до 30 серпня можна отримати нове житло за зниженою ціною, тому що будинки здаються в експлуатацію і чекають на всіх власників.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі