друкувати


Батарейка, яка живить цілий будинок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-03 03:41:24
Американські дослідники створили батарейку, здатну виробляти до 20 кіловат-годин. Цього цілком достатньо, щоб на день забезпечити струмом цілий будинок.

Батарея працює на з'єднанні сірки і натрію. Сірчано-натрієвий акумулятор - це вторинне хімічне джерело струму, яке відоме своєю високою питомою енергією, в якому анодом є натрій, електроліт - алюмінат натрію (твердий електроліт), катод - елементарна сірка в суміші з графітом, повідомляє Новости техологий.

Основний недолік використання такої батареї полягає у високій робочій температурі (понад 300 градусів за Цельсієм) і пов'язаній з нею небезпеці займання натрію.

Однак дослідники заявляють, що вони домоглися ефективної роботи з'єднань вже при 93 градусах Цельсія. Секрет роботи такої батареї полягає в наявності керамічної мембрани, яка розділяє натрій та сірку. Позитивні іони натрію проходять через мембрану, залишаючи електрони, які у свою чергу і створюють електричний струм. Ceramatec говорить, що батареї будуть готові до появи на ринку в 2011, з вартістю приблизно 2000 $.

Обговорити на форумі