друкувати


Нова небезпека кави

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-31 05:18:34
Деякі літні кавові напої містять стільки ж калорій, як ситна гаряча вечеря. Вживання таких напоїв може призвести до ожиріння, завдяки якому збільшується ризик захворіти на рак. З таким застереженням виступив Добродійний всесвітній фонд ракових досліджень.

Найпоживнішим літнім напоєм став так званий темний ягідний мокка-фрапуччино. В одній склянці міститься 561 калорія, що перевищує чверть денної норми, яка рекомендується для жінок. При цьому більшість перевірених експертами напоїв містили у собі понад 200 калорій. Такі показники досягаються завдяки комбінації цукру, цільного молока і вершків.

"Те, що на ринку є холодні кавові напої із більш ніж чвертю денної кількості калорій, які рекомендуються для жінки, викликає тривогу, - каже доктор Рейчел Томпсон, науковий директор Всесвітнього фонду ракових досліджень. - Таку кількість калорій логічно отримувати у ході вечері, але ніяк не з напою".

У разі, якщо хочете кави, доктор радить узяти непідсолоджений напій зі знежиреним або частково знежиреним молоком. Також варто утриматися від напоїв, які містять велику кількість вершків або солодких фруктових сиропів, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі