друкувати


500 баксів за українку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-30 04:42:34
В Італії стане можливим легалізувати перебування та працю більшості іноземних жінок, які працюють хатніми робітницями та доглядальницями у сім'ях італійців. Недавно прийнятий в Італії закон про безпеку буде доповнено пунктом, що стосується домашнього персоналу, роботу якого найчастіше виконують нелегальні заробітчанки, зокрема, й з України.

Згідно з доповненням до закону, заяву на легалізацію хатніх робітниць та доглядальниць можна буде подати до 30 вересня. Заявник-роботодавець має сплатити 500 євро за кожну співробітницю, причому дозволяється легалізувати не більше однієї хатньої робітниці та двох доглядальниць на одну родину. До того ж, ті сім'ї, які подаватимуть запит на легалізацію двох доглядальниць, повинні будуть надати документи про інвалідність або серйозну патологію одного або кількох членів родини.

За даними італійської статистики, в країні налічується близько 660 тисяч легально зареєстрованих представниць домашнього персоналу. Ще приблизно 500 тисяч осіб виконують цю роботу нелегально. Цей сектор послуг на 78 відсотків зайнятий іноземками, найчастіше жінками з України, Румунії, Молдови, інших країн Східної Європи, а також Латинської Америки та Філіппін, повідомляє Галицький кореспондент.

Обговорити на форумі