друкувати


Електромобіль з повною зарядкою акумуляторів за 10 хвилин

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-29 02:51:55
Студент Массачусетського технологічного інституту Radu Gogoana разом з командою однодумців будує повністю електрифікований автомобіль на основі значного 2010 Mercury Milan Hybrid.

Планується, що з електричною силовою установкою цей автомобіль буде набирати швидкість до 161 км/год, розганятися до швидкості 100 км/год за 9 секунд, а його заряду акумулятора вистачить на відстань в 320 км, повідомляє Новости технологий.

Кожен член MIT's Electric Vehicle Team, а саме так вони себе і називають, присвячує цьому проекту близько 100 годин на тиждень. Проект, до речі, теж має свою назву - elEVen. Студенти сподіваються закінчити проект в кінці 2010 року. Багато з сучасних електричних транспортних засобів вимагають занадто багато часу для підзарядки, приблизно дві з 12 годин роботи. Саме тому проект elEVen може мати велике значення для автоіндустрії.

Для роботи команда використовує 7905 літій-йоно-фосфатних батарей від A123Systems з дуже низьким внутрішнім опором. Двигун автомобіля, що охолоджується оливою, важить 138 кілограмів. Спочатку він був розроблений, щоб використовуватися в 15 000-кілограмовому електричному автобусі.

Щоб привести 250 кінських сил автомобіля в дію, буде потрібно 350 кіловат. Цього достатньо щоб вивести з ладу плавкі запобіжники на 20 житлових будинках відразу. Для того щоб отримати таку потужність, студентам доведеться підключатися до електростанції Массачуссетського технологічного інституту.

Звичайно, не у кожного автовласника є доступ до таких ресурсів, однак розробники вважають, що як тільки електромобілі займуть свою нішу на ринку, кількість електрозаправок відразу зросте. Вартість проекту, за винятком робочої сили, оцінена в 200 000 $, однак більша частина матеріалів була пожертвувана, і команді Electric Vehicle Team не платять. Одні тільки батареї коштують приблизно 80 000 $.



Обговорити на форумі