друкувати


Що треба їсти, щоб прожити довше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-28 04:39:09
Англійські фахівці одразу декількох інститутів провели дослідження і з'ясували, які продукти сповільнюють біологічні процеси старіння. Виявилося, що довше залишатися молодою допомагають молочні продукти.

Багато вчених вважають, що молоко та жирні молочні продукти завдають більше шкоди, ніж користі для організму людини. Тому дослідники хотіли визначити, наскільки шкідливо чи корисно молоко. Результати 324 тестів показали, що молоко знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця і серцевого нападу на 15-20%.

Саме ці захворювання є найбільш поширеними причинами передчасної смерті. Крім того, дослідники помітили зниження ризику виникнення деяких форм раку у людей, які регулярно п'ють молоко.

Таким чином, фахівці рекомендують не виключати молоко та молочні продукти з раціону харчування. Єдина рада — стежити за показниками жирності молока і молочних продуктів. Відомо, що для здоров'я малюків корисно більш жирне молоко. А з віком необхідно пити маложірний напій, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі