друкувати


Лише 40% київських вчителів пройшли обовязкові медогляди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-28 03:47:47
Близько 40% київських вчителів прошли обов'язкові профілактичні медичні огляди і можуть виходити на роботу. Про це заявила начальник ГУ охорони здоров'я і медичного забезпечення Київської міськдержадміністрації (КМДА) Людмила Качурова (на фото).

"Станом на сьогодні відсоток проведених оглядів працівників сфери освіти складає близько 40%. Відповідно до планів-графіків проходження обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівниками сфери освіти, наступна частина оглядів розпочнеться в серпні-вересні 2009 року", - відзначила Л.Качурова, повідомляє Освітній портал.

За її словами, обов'язкові медичні огляди працівників бюджетних установ і організацій проводяться за рахунок коштів закладів охорони здоров'я. В разі відсутності в лікувально-профілактичному закладі можливості проведення окремих видів досліджень, які є складовою частиною обов'язкових медоглядів, дослідження можуть проводитися державною санітарно-епідеміологічною службою на підставі укладених з лікувально-профілактичними закладами договорів.

За офіційними даними, в Києві налічується 22 тис. 866 працівників дошкільних навчальних закладів і 34 тис. 422 працівників загальноосвітніх навчальних закладів.

При цьому Л.Качурова підкреслила, що навантаження на лікувально-профілактичні заклади з проведення медоглядів в розрізі районів столиці України нерівномірні і залежать від розташування району і віку його населення: "Так, скажімо, в Печерському районі Києва профілактичним медичним оглядам підлягають 1 тис. 605 працівників 18-ти загальноосвітніх навчальних закладів і 1 тис. 222 працівників 24-х дошкільних навчальних закладів. Тоді як в Дарницькому районі оглядам підлягають 4 тис. 950 працівників 33-х загальноосвітніх навчальних закладів і 3 тис. 450 працівників 49-ти дошкільних навчальних закладів".

Персональна відповідальність за якість проведення профілактичних медичних оглядів працівників сфери освіти покладена на головних лікарів лікувально-профілактичних закладів, які забезпечують їх проведення, додала вона.

Обговорити на форумі