друкувати


Монорельсова залізна дорога (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-28 02:40:45
Науково-дослідна команда Shweeb, очолювана Geoffrey Barnett, протягом шести років проектували нову транспортну систему. Саме вона, на думку розробників, зможе стати гідним варіантом для переміщення по місту.

Проблема перенаселення великих міст невідривно пов'язана з критичною ситуацією на дорогах. Багатогодинні пробки, забруднене повітря, високі ціни на пальне, все це ускладнює використання звичних видів автотранспорту, повідомляє Новости технологий.

Тоді як проект, представлений Shweeb, повністю позбавлений цих недоліків. Він полягає в ідеї пересадити людини на підвісну монорельсову залізну дорогу. Одномісні прозорі пасажирські капсули з педальним управлінням розвивають, до всього іншого, пристойну швидкість - до 90 км/год. Людина, що крутить педалі, переміщається по рельсі в чітко заданому напрямку. Діючу модель подібного транспорту можна випробувати в парку атракціонів у Новій Зеландії.

Можливо, сьогодні ця ідея здається мало придатною для реального міського життя, але ж колись і трамваї викликали бурхливе обурення.



Обговорити на форумі