друкувати


Рівень довіри українців до гривні зріс на 10%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-22 04:18:36
Два останніх квартала українці все більше довіряють гривні, вважає Сергій Говоруха, гендиректор компанії ІФАК Україна, яка дослідила валютні переваги людей. Але ж безперечними фаворитами в кишенях громадян лишаються євро і долар.

Якщо в лютому гривні висловлювали довіру 24% респондентів, то в липні – вже 34%. Тим не менш, рівень недовіри до нацвалюти продовжує залишатися високим - 44%. У лютому гривні не довіряли 52% громадян.

Що ж стосується валютного фаворита – долара США – віра в нього міцніше, ніж чутки щодо його близького краху. Якщо у лютому "баксу" довіряли 24%, то у липні вже 35%. Аналогічно зростає євро – 43% у лютому, 55% у липні. Говоруха впевнений, що євро залишається в уявленні українців найнадійнішою валютою, повідомляє Гарт.

Довідка. Дослідження "5 фактів про українців" проводилося з 5 по 15 липня Міжнародним дослідницьким агентством ІФАК Україна. В містах з населенням від 50 тис. було опитано 1,5 тис. респондентів віком від 20 до 60 років. Статистична похибка вибірки становить 3%.

Обговорити на форумі