друкувати


Карпати: Море вражень і безпека відпочинку – можливо!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-22 03:25:40
В Україні з кожним роком стає все більш популярним альтернативний відпочинок. На жаль, кожного дня МНС має справу з недосвідченими туристами, які подались підкоряти гори не маючи відповідної підготовки та досвіду. Щоб забезпечити собі спокійний та безпечний відпочинок, потрібно звертатись до людей та організацій з досвідом роботи у цій справі. І тут вам в пригоді стане приватний пансіонат "Оазис", який працює 2 роки і проводить екскурсійні тури Карпатським краєм.

Для тих, хто приїжджає на Прикарпаття з інших регіонів та з-закордону, є багато можливостей для ознайомлення з цікавими місцями нашого краю. Провести корисно і організовано свій час допомагає туристам пансіонат "Оазис", який пропонує тури по визначних місцях Західного регіону. Приємно здивують і ціни, які є значно нижчими ніж в інших фірмах такого профілю.

В тур можна вирушати мобільними групами від 4 до 10 чоловік. Тур починається у вівторок і триває до суботи. Пропонуються також вихідні тури.

Першого дня гостей зустрічають на залізничному вокзалі міста Івано-Франківськ, а потім протягом 3 годин туристи мають змогу ознайомитись з обласним центром. Після екскурсії - переїзд до Коломиї, де також проводиться ознайомча екскурсія, в яку входять відвідини унікального музею "Писанка". Ввечері організовується святкова вечеря в колибі.

Наступного дня після сніданку група вирушає в Дору на екскурсію до давнього монастиря, а після - до міста Яремче. Тут гості відвідують водоспад "Пробій", мають унікальну можливість скуштувати мінеральної води, помилуватися оленями, та придбати собі щось на згадку на сувенірному ринку. В другій половині дня, після обіду, запланована поїздка в урочище Женець на однойменний водоспад, який є одним з найкращих Карпатських водоспадів.

Третього дня туристи вирушають в місто Косів, що славиться своїми народними майстрами. Тут надається можливість спостерігати за виготовленням керамічного посуду, підсвічників, ваз та інших предметів народного побуту з можливістю їх придбання. Після обіду група вирушає в село Шешори на Срібні водоспади, де можна покупатися спекотного літнього дня. В цей же день запланована поїздка до села Пістинь. Тут знаходиться церква ХVI століття, до якої потрібно добиратись через підвісний місток,а також сходження на Буківецький перевал, з якого видно 3 області (Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька) і Румунію. Після такого насиченого дня пропонується вечеря в селі Яворів, і повернення до Коломиї в пансіонат.

В п’ятницю гостей везуть на невелику екскурсію до трамплінів у Ворохту, а звідти група відправляється на туристичну базу "Заросляк". Тут всі охочі мають унікальну можливість піднятись на найвищу вершину українських Карпат – гору Говерла (2061м). Цього дня також запланована поїздка до ТК "Буковель". Кульмінаційною подією дня є приготування традиційної гуцульської вечері на березі річки.

Останнього дня група вирушає до історичного міста Хотин, що на Буковині, де знаходиться Державний історико-архітектурний заповідник "Хотинська фортеця". Після відвідин Хотина на туристів чекає ще одна фортеця, але вже у Кам’янець-Подільську, де запланована 3-х годинна екскурсія. І після ознайомлення з цими фортецями з Кам’янець-Подільського вокзалу проводиться відправка гостей додому.

Отож, всього за 5 днів бажаючі з різних куточків України і світу можуть ознайомитись з культурою, побутом,природою та духовними скарбами нашого краю, активно та з користю провести свій вільний час,одержати масу позитивних емоцій та вражень, зарядити себе енергією Карпатських лісів та водоспадів і налаштуватись на роботу чи навчання.

Автор: Олеся ГРИЦКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі