друкувати


Відтепер ви можете поговорити зі своєю собакою (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-20 02:13:35
Відтепер собакам і їх власникам буде простіше знайти спільну мову. Справа в тому, що японська компанія TakaraTomy, що виробляє іграшки, оголосила про модернізацію Bowlingual Voice Translates Barks.

Це пристрій, випущений на початку 2000-х, може перекладати собачий гавкіт. Варто лише надіти спеціальний нашийник на свого вихованця, і голос BowLingual заговорить від імені собаки, повідомляє Новости технологий.

Вважається, що собака здатна запам'ятати більше 100 людських слів, однак фізіологічна будова гортані не дає їй можливості повторювати вивчені слова. Тому довгий час спілкування протікає в односторонньому порядку. Тепер все зміниться. В електронний нашийник вмонтовані горлові мікрофони та радіопередавач. А приймальний блок з LCD монітором і словником на 100 слів призначений для господарів. Цей пристрій може говорити як жіночим, так і чоловічим голосом, але поки що тільки японською мовою. Планується також і англійська версія пристрою.

Для того, щоб порадувати власників собак в усьому світі. Bowlingual вийде у трьох колірних версіях і надійде в продаж у 27 серпня за ціною 19 950 йен (220 $).



Обговорити на форумі