друкувати


Журналістам показали Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-17 05:54:45
Днями головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації провело ознайомчий тур для представників засобів масової інформації з Івано-Франківської, Рівненської, Одеської, Київської областей з метою презентації нових туристичних напрямків регіону.

В рамках програми туру представники ЗМІ відвідали: - лісівничо-екологічний просвітницький центр "Діброва", що в Богородчанському районі. Учасники туру пройшлись науково-пізнавальною стежкою в урочищі "Діброва", яка охоплює територію більше 8 гектарів та складається із дев'яти екскурсійних зупинок, серед яких: вольєр дикого кабана, столітній дуб-вулик, чотири дуби легендарного Олекси Довбуша, водоймище, посадка арборетуму, лікувальні джерела. Відвідали також "Манявський Скит" - Хресто-Воздвиженський Манявський чоловічий монастир та "Блаженний камінь". Наступною зупинкою був Пнівський замок у Надвірній, що вважається наймогутнішою оборонною спорудою, яка була у XV - XVІ ст. на Прикарпатті, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

У Яремче журналісти ознайомились з проектом "ВелоКраїна", який реалізується з метою залучення українських та іноземних туристів до екологічно чистого, доступного та активного відпочинку впродовж незимового сезону і займається розробкою мережі велосипедних туристичних шляхів у Карпатському регіоні. Учасники туру особисто отримали змогу проїхатися веломаршрутом "Яремче-Дора" протяжністю 9 кілометрів.

За допомогою Клубу мандрівників "Золоте Руно" було організовано сплав по річці Дністер, у ході якого учасники туру ознайомилися з мальовничими ландшафтами, пам’ятками природи, історії, архітектури, етнографії, побачили унікальні травертинові скелі і геологічні відслонення, печери і гроти, водоспади, мальовничі острови Дністровського каньйону; відвідали місця зупинок для відпочинку туристів на берегах Дністра, встановлені працівниками Клубу в рамках проекту "Золоте Руно – еко-туризм вздовж ріки Дністер", що впроваджувався за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні (програма МАТРА КНІП) та головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій облдержадміністрації у 2008 році.

Обговорити на форумі