друкувати


Тріумфальний ювілей "команди саламандр"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-16 04:46:00
14 липня в Києві, у виставковому центрі на Броварському проспекті відбувся ювілейний з’їзд ВО "Батьківщина", присвячений 10 річниці створення партії. Делегатом з’їзду у складі делегації Івано-Франківської області (280 осіб), яку очолював народний депутат України, голова обласної організації ВО "Батьківщина" Дмитро Шлемко, був і коломиянин, депутат обласної ради Юрій Романюк. Після повернення зі з’їзду пан Романюк поділився враженнями з журналістом Коломия ВЕБ Порталу.

- Десять років створення нашої партії стали добрим приводом для інформаційного позитиву, який було продемонстровано на з’їзді. Наш діючий Прем’єр-міністр мала чудову нагоду підвести своєрідний підсумок політичного життя, і ще раз довести усім, що мрії збуваються: зі звичайної чарівної жінки зі своїми слабостями і перевагами вона перетворилась на абсолютно реального кандидата у президенти України. На з’їзд прибуло більше 6,5 тисяч делегатів, були запрошені всі глави церков, представники дипломатичних місій, акредитованих в Україні, лідери політичних партій, об’єднань, фракцій Верховної ради. На з’їзді виступали голова фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко, перший президент України Леонід Кравчук, лідер Народного Руху України Борис Тарасюк. Але незабутнє враження залишив виступ Юлії Тимошенко – це могли бачити телеглядачі під час прямої трансляції – без телесуфлера, без жодних шпаргалок перед собою Юлія Володимирівна протягом двох годин вела чітку, виважену, логічно побудовану промову. Вона підвела п

Підсумок досягнутого, проаналізувала програму подальшого розвитку партії, накреслила чіткі перспективи. Йшлося про внутрішню політику в Україні у період до і після президентських виборів; про перспективи розпуску Верховної ради. Юлія Тимошенко заявила, що не допустить конфронтації, розпалювання ворожнечі між політичними силами, які присутні у Верховній раді. Вона впевнена, що їй вдасться їх консолідувати. Мова йшла не тільки про 226 голосів, а про конституційну більшість. Була також серйозна з її боку заява про те, що партія "Батьківщина" перетворилась у "команду саламандр", сильнішу "за всі спецнази, "Альфи", "Беркути", і "Морські котики" разом узяті". Малось на увазі, що ті часи, коли проти нашої партії у 2001 році кидались потужні силові структури, коли сама Юлія Тимошенко змушена була 21 день потерпати у Лукянівському СІЗО, - ті часи репресій уже давно минули. Одночасно акцент робився на очищення рядів партії від людей, які можуть її скомпрометувати чи підірвати довіру народу.

Ще один важливий момент у доповіді Тимошенко прозвучав так: "Україна доти не встане з колін, доки не стане на коліна перед Богом". Тобто, наголос робиться на духовному, національному відродженні . Першим кроком для цього була повна заборона грального бізнесу в Україні, яку ініціювала і довела до кінця Юлія Тимошенко під час свого прем’єрства.

У своєму виступі Юлія Тимошенко торкнулась також розвитку України як парламентської або президентської країни, - але це вирішуватиме народ на Всеукраїнському референдумі, який Юлія Володимирівна має намір скликати одразу після того, як переможе на президентських виборах. Ну, і на завершення зауважу, що з’їзд пройшов піднесено, можна сказати навіть тріумфально. Безперечно, це велика подія в політичному житті України. А червоною ниткою на з’їзді проходила впевненість у перемозі лідерки партії на президентських виборах. Це остаточно стане всім відомо після 31 січня, після другого туру виборів.

На з’їзді було прийнято звернення до інших представників політичних сил в Україні – об’єднатися задля подолання економічної кризи, припинити до президентських виборів усі чвари і боротися тільки з кризою, а не один з одним. Після з’їзду ювілейного відбувся закритий партійний з’їзд "Батьківщини", на якому вирішувались чисто партійні питання, без жодних сенсацій.

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі