друкувати


П'ять корисних способів для боротьби зі спекою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-16 03:24:31
Протягом усієї зими ми скаржимося на брак сонця і тепла, а коли літо, нарешті, приходить, нам знову хочеться прохолоди. Ось незвичайні способи охолодитись в виснажливої спекою дні.

"Заморозьте" пульс. Загорніть шматочки льоду в хустці і прикладіть охолоджуючий компреси на місця, де добре прощупуються пульс (зап'ястя, під колінами, внутрішня поверхня ліктьового згинаючи).

Залиште компреси на 1 хвилину, потім зніміть і через хвилину прикладіть знову. Повторюйте до тих пір, поки не відчуєте, що вам стало прохолодніше.

Охолодження тіла відбувається за рахунок зниження температури крові.

Зробіть "легку" зачіску. У літні дні шкіра голови повинна дихати так само, як і все ваше тіло. Тому відмовтеся від використання лаків, гелів, пенок для волосся. НЕ утяжеляйте зачіску, дозвольте своїм волоссю виглядати природно.

Уявіть прохолоду. Психологи давно довели, що візуалізація - дуже корисний і ефективний метод, який допомагає у різних ситуаціях.

Уявіть, що ви плаває на матраці посеред басейну з прохолодною водою або сидите біля красивого фонтану ... Відчуйте прохолоду! Такий спосіб також допомагає розслабитися і зберегти спокій у стресових ситуаціях.

Додайте гостроти! Вживайте в їжу червоний перець! Завдяки речовинам, що входять до його складу, червоний перець стимулює виділення поту, але при цьому не підвищує температуру тіла.

Коли рідина випаровується з поверхні вашого тіла, вам стає прохолодніше.

Дихайте глибоко. Сядьте зручніше, руки покладіть на коліна. Висуньте мова і складіть його так, щоб його форма нагадувала соломинку, оточену з усіх боків сомкнутимі губами.

При такому положенні губ і язика повільно вдихніть. Видихати через ніс, при цьому рот і мову беруть своє звичне положення.

Ця техніка дихання практикується у йозі та носить назву шіталі пранаяма. Головна її завдання - охолодити тіло і внутрішні органи, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі